Η απροσδόκητη ομορφιά του εσωτερικού της νέας Mercedes EQS

Ακούστε το άρθρο

Το εσωτερικό της Mercedes EQS καλύπτει η οθόνη MBUX Hyperscreen, ένα σύνολο από τρεις οθόνες OLED που καταλαμβάνουν όλο το ταμπλό του αυτοκινήτου. Η μια είναι για τον πίνακα οργάνων (12,3″), η άλλη στο κέντρο του ταμπλό (17,7″) και η τελευταία στη πλευρά του συνοδηγού (12,3″).

Ο συνοδηγός θα έχει το δικό του τηλεχειριστήριο για να μπορεί να έχει πρόσβαση στην πλοήγηση, στις λειτουργίες πολυμέσων, αλλά και να παρακολουθεί video που δεν μπορεί να βλέπει ο οδηγός.

Οι λειτουργίες αυτές είναι διαθέσιμες μόνο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και όταν δεν κάθεται κάποιος στη θέση του συνοδηγού η οθόνη γίνεται διακοσμητική.

Στις βασικές εκδόσεις θα υπάρχει μια οθόνη για τον πίνακα οργάνων και μια οθόνη για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. 

Η οθόνη έχει πλάτος 141 εκατοστά και καλύπτεται από ανθεκτικό κρύσταλλο, διαμορφωμένο κάτω από ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες (650 βαθμοί Κελσίου).

Ακόμη, για να μειωθούν οι αντανακλάσεις και να καθαρίζονται εύκολα οι οθόνες έχουν περάσει με δυο επιστρώσεις το πλαίσιο τους.

Στην οθόνη είναι ενσωματωμένοι δυο στρογγυλοί αεραγωγοί, και διαθέτει κρυφό φωτισμό.

Η Hyperscreen θα κάνει χρήση τεχνητής νοημοσύνης, ώστε να προσφέρονται αυτόματα πάνω από 20 επιπλέον λειτουργίες, όπως η υπενθύμιση γενεθλίων και η λίστα υποχρεώσεων κ.α.  

Η MBUX Hyperscreen διαθέτει 8 επεξεργαστές, 24 GB μνήμη RAM και απτική ανατροφοδότηση μέσω 12 μικρών ηλεκτροκινητήρων. Αν κάποιος οδηγός αγγίξει κάποια σημεία εκεί προκαλείται δόνηση στην πλάκα κάλυψης.

Διαβάστε ακόμα: Στις 15 Απριλίου έρχεται η παρουσίαση της νέας ηλεκτρικής EQS της Mercedes- Benz με μπαταρία 108 Kwh

Επιπλέον, η εταιρεία έχει τοποθετήσει το EQS φίλτρο αέρα HEPA (High Efficiency Particulate Air) που φιλτράρει τον εξωτερικό αέρα που εισέρχεται στην καμπίνα.

Το φίλτρο HEPA αποτελεί μέρος του προαιρετικού εξοπλισμού ENERGIZING AIR CONTROL Plus και χρησιμοποιεί το χώρο κάτω από το μπροστινό καπό. 

Η παραγωγή της EQS θα γίνεται στο “Factory 56” εργοστάσιο της εταιρίας στο Sindelfingen, εκεί όπου κατασκευάζεται και η S-Class. 

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την παρουσίαση του εσωτερικού της EQS.

abb_img