Η ARES ισχυρίζεται ότι σχεδίασε το ελαφρύτερο ηλεκτρικό ποδήλατο στον κόσμο

Η ιταλική εταιρεία σχεδιασμού ARES παρουσίασε το ηλεκτρικό ποδήλατό της, το ARES Super Leggera, το οποίο, σύμφωνα με την εταιρεία, είναι το ελαφρύτερο ηλεκτρικό ποδήλατο στον κόσμο.

Το ηλεκτρικό city bike 9 κιλών παρήχθη σε συνεργασία της εταιρείας σχεδιασμού ARES και της High Performance Systems (HPS), μιας προηγμένης μηχανικής εταιρείας που αναπτύσσει τεχνολογία κινητικότητας.

Η “καρδιά” του Super Leggera e-bike είναι ένας κινητήρας 200 watt που έχει σχεδιαστεί για να χρησιμεύει για να υποστηρίζει τους αναβάτες.

Τα χαρακτηριστικά του Super Leggera e-bike

ARES Super Leggera electric bicycle

Ένας μέσος άνθρωπος μπορεί να παράγει ισχύ 200 W όταν κάνει ποδήλατο, οπότε αυτό σίγουρα δεν είναι μια λύση υψηλής ισχύος. Αντ’ αυτού, το σύστημα “Watt Assist” που αναπτύχθηκε από την HPS προορίζεται να προσφέρει μια σημαντική ώθηση στους αναβάτες, βοηθώντας τους, για παράδειγμα, στην ανάβαση των λόφων.

Ενώ η HPS παρείχε την τεχνογνωσία, η ARES ήταν υπεύθυνη για τη δημιουργία ενός πλαισίου που είναι εξαιρετικά ελαφρύ και των εξαρτημάτων από ανθρακόνημα.

Το αποτέλεσμα είναι ένα εξαιρετικά ελαφρύ ηλεκτρικό ποδήλατο, όπως εξήγησε η εταιρεία: “Η ARES και η HPS συνεργάστηκαν για δύο χρόνια πραγματοποιώντας αμέτρητες δοκιμές στο εργαστήριο και διανύοντας πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα στο δρόμο, χρησιμοποιώντας την εμπειρία των επαγγελματιών ποδηλατών για να τελειοποιήσουν τα χαρακτηριστικά αυτού του e-bike”.

Διαβάστε επίσης: Γιατί τα ηλεκτρικά ποδήλατα είναι τόσο βαριά;

Η HPS παρέχει την τεχνογνωσία της από μηχανικής άποψης. Το αποτέλεσμα είναι ένα ηλεκτρικό ποδήλατο υψηλής τεχνολογίας.

Είναι το Super Leggera  το ελαφρύτερο ηλεκτρικό ποδήλατο που έχει δημιουργηθεί μέχρι σήμερα;

ARES Super Leggera electric bicycle

Τεχνικά έχουμε δει ελαφρύτερα ηλεκτρονικά ποδήλατα, όπως το ηλεκτρικό ποδήλατο Freicycle των 6,872 κιλών. Ενώ αυτό είναι ίσως το πιο ελαφρύ e-bike στον κόσμο αυτή τη στιγμή, ήταν μια προσαρμοσμένη κατασκευή DIY, οπότε δεν ανήκει στην κατηγορία των ηλεκτρικών ποδηλάτων που έχουν βγει στην παραγωγή.

Το HPS Domestique είναι ίσως το ελαφρύτερο ηλεκτρικό ποδήλατο που έχει βγει στην παραγωγή αφού ζυγίζει μόλις 8,5 κιλά και έτσι είναι ελαφρύτερο από το ARES Super Leggera κατά περίπου 500 γραμμάρια. Αλλά το βάρος εξαρτάται, επίσης, από το αν μετράμε κάποια άλλα βασικά στοιχεία στο σύνολο, όπως τα πεντάλ.

H Hummingbird διαθέτει το ελαφρύτερο πτυσσόμενο e-bike στα 10,3 κιλά, ενώ το Trek ισχυρίζεται ότι έχει το ελαφρύτερο ηλεκτρικό mountain bike στα 15,75 κιλά.

Η ARES σχεδιάζει αυτή τη στιγμή μια περιορισμένη πρώτη κυκλοφορία 24 ηλεκτρικών ποδηλάτων Super Leggera με το κόστος τους να αγγίζει τα 18,950 ευρώ. 

Διαβάστε επίσης: Το “στυλ” της νέας ποδηλατικής κουλτούρας των ηλεκτρικών ποδηλάτων

Όμως, όταν πρόκειται για τον ισχυρισμό για το ελαφρύτερο ηλεκτρικό ποδήλατο του κόσμου, αρκεί να πούμε ότι η ARES βρίσκεται σίγουρα στην κορυφή της λίστας, ακόμα κι αν υπάρχουν τεχνικά μερικά ελαφρύτερα ηλεκτρικά ποδήλατα που κυκλοφορούν σήμερα.

abb_img
spot_img