Το “στυλ” της νέας ποδηλατικής κουλτούρας των ηλεκτρικών ποδηλάτων

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα δεν αντιπροσωπεύουν μόνο την εξέλιξη των ποδηλάτων σε επίπεδο τεχνολογίας, αλλά και μια γενικότερη φιλοσοφία και νοοτροπία.

Οι διαδρομές με ένα ηλεκτρικό ποδήλατο διανύονται ευκολότερα και γρηγορότερα, ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν ευχάριστες και άνετες βόλτες.

Οι αλλαγές στην καθημερινότητα που έφερε η αύξηση της δραστηριότητας του ποδηλάτου, επηρεάζουν τόσο τον τρόπο που βιώνουμε τη σχέση μας και τη μετακίνηση μας με ένα ηλεκτρικό ποδήλατο, όσο και τον τρόπο που δείχνουμε επάνω σε αυτό.

Ένας ακόμη λόγος που δείχνει ότι πολλές διαδρομές που κάναμε με το αυτοκίνητο μπορούν να αντικατασταθούν από το ηλεκτρικό ποδήλατο

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα εντάσσονται με ταχύτατους ρυθμούς ως ένας σύγχρονος τρόπος μεταφοράς που δεν είναι μόνο αποτελεσματικός και φιλικός προς το περιβάλλον, αλλά ταυτόχρονα εύκολος και άνετος, δίνοντας μας, για παράδειγμα τη δυνατότητα να φτάσουμε ξεκούραστοι και φρέσκοι στο γραφείο και στις καθημερινές μας δραστηριότητες, ντυμένοι, όπως ακριβώς θα ήμασταν αν χρησιμοποιούσαμε το αυτοκίνητό μας.

Επιπλέον, τα ηλεκτρικά ποδήλατα δεν αναβαθμίζονται συνεχώς μόνο σε τεχνολογικό επίπεδο αλλά πλέον, και σε αισθητικό.

Τα χρώματα και τα σχέδια των ηλεκτρικών ποδηλάτων γίνονται ολοένα και πιο ενδιαφέροντα, ενώ οι μεγάλοι όγκοι σιγά-σιγά περιορίζονται, επιτυγχάνοντας περισσότερη κομψότητα στο σχεδιασμό.

Υπάρχουν βέβαια διάφοροι τύποι ηλεκτρονικών ποδηλάτων για διαφορετικές ανάγκες, αλλά ορισμένα είναι ιδανικά για να καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες της αστικής μετακίνησης.

Η βιομηχανία της μόδας αγκαλιάζει την ποδηλατική κουλτούρα των ηλεκτρικών ποδηλάτων

Νέα Υόρκη, Λος Άντζελες, Παρίσι και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό. Εκατομμύρια άνθρωποι σε πολλές μεγάλες πόλεις του κόσμου φτάνουν καθημερινά στους προορισμούς τους με το ηλεκτρικό τους ποδήλατο.

Είναι άλλωστε γεγονός, και στατιστικά αποδεδειγμένο, ότι οι περισσότερες διαδρομές που διανύουμε στις πόλεις είναι αποστάσεις λίγων χιλιομέτρων, ιδανικές για να καλυφθούν με τη χρήση ενός ηλεκτρικού ποδηλάτου.

Από τη μεριά της η βιομηχανία της μόδας έχει παρατηρήσει ότι τα ηλεκτρικά ποδήλατα έχουν αναχθεί σε έναν εναλλακτικό τρόπο μεταφοράς και από τη μία οι σχεδιαστές αγκαλιάζουν αυτή την τάση, ενσωματώνοντας σχετικά κομμάτια στις συλλογές τους και από την άλλη χρησιμοποιούν την νέα εικόνα της σύγχρονης ποδηλασίας, για να προωθήσουν τις συλλογές αυτές.

Η ποδηλατική κουλτούρα έχει φτάσει σε ένα επίπεδο δημοτικότητας, όπου ακόμη και τα lookbooks των οίκων μόδας συμπεριλαμβάνουν εικόνες μοντέλων που υποδύονται τους ποδηλάτες με κοστούμια, αλλά και κομψούς συνδυασμούς από casual jeans και ευφάνταστα t-shirts μέχρι midi φούστες και culottes συνδυασμένες με πουκάμισα, ενώ τη θέση των αθλητικών παπουτσιών έχουν πάρει οι μπαλαρίνες ακόμα και οι γόβες.

Φυσικά, οι αναβάτες των ηλεκτρικών ποδηλάτων δεν παύουν να ακολουθούν τους κανόνες, όπως είναι η χρήση του κράνους.

Από την άλλη, τα αθλητικά ρούχα και παπούτσια δεν αποτελούν πλέον σε καμία περίπτωση “προαπαιτούμενο” για να οδηγήσει κανείς ένα ebike και έτσι η διαδρομή από και προς το γραφείο ή την δουλειά, πρώτον, δεν συμπεριλαμβάνει αναγκαστικά το αυτοκίνητο και δεύτερον, διανύεται πολύ πιο ευχάριστα.

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!