Η Aston Martin Valkyrie AMR Pro είναι το απόλυτο «ασυμβίβαστο» hypercar

Η αρχή έγινε με την επαναστατική Aston Martin Valkyrie που διέθετε άδεια για οδήγηση σε δρόμο. Τώρα, έρχεται η επαναστατική εξέλιξη με την ξεχωριστή μορφή της νέας Valkyrie AMR Pro, μίας… μηχανής που, αρχικά, είχε σχεδιαστεί για να κατακτήσει τον απαιτητικό 24ωρο αγώνα του Le Mans, όμως στη συνέχεια ώθησε την εξερεύνηση των απεριόριστων επιδόσεων πάνω και έξω από τους αγωνιστικούς περιορισμούς ή της χρήσης στον δρόμο.

Σύμφωνα με την Aston Martin, όλα ξεκίνησαν το 2019, όταν ο Adrian Newey, της Red Bull Advanced Technologies (RBAT) και η συνεργάτιδα εταιρεία στον τομέα της Μηχανολογίας, Multimatic, εργάστηκαν εντατικά σε ένα αγωνιστικό σχέδιο της Aston Martin Valkyrie, με σκοπό τη νίκη στη νέα Hypercar κατηγορία του 24ωρου Le Mans.

Αυτό το καλά εξελιγμένο σχέδιο κατέληξε στη βάση που δημιουργήθηκε η νέα επαναστατική Valkyrie AMR Pro!

Ενώ η αρχική πρόταση του concept, που πρωτοπαρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκίνητου της Γενεύης το 2018, ήταν περισσότερο μία άσκηση στο να «χωρέσουν» όσο μεγαλύτερες επιδόσεις ήταν δυνατόν σε μία road legal εκδοχή της Valkyrie, η νέα Valkyrie AMR Pro εκμεταλλεύεται από την έκδοση του Le Mans το καθαρά αγωνιστικό και αναβαθμισμένο σασί, καθώς τις αεροδυναμικές και μηχανολογικές αναβαθμίσεις του μοντέλου.

Αξίζει να σημειωθεί πως με την εξωπραγματική της σχεδίαση και την «απελευθέρωση» από τους αγωνιστικούς περιορισμούς, οι δυνατότητες της AMR Pro ξεπερνούν αυτές για τις οποίες είχε σχεδιαστεί, δηλαδή τη νίκη στο Le Mans!

Σε συνεργασία με την Red Bull Advanced Technologies στα θέματα τεχνολογίας, η Valkyrie AMR Pro είναι ένα αυτοκίνητο αξιοθαύμαστων δυνατοτήτων και εξωπραγματικών ικανοτήτων!

Σχεδιασμένη στο σασί της Valkyrie, η AMR Pro είναι 380mm μακρύτερη και 96mm πιο πλατιά μπροστά και 115mm πίσω.

Διαβάστε επίσης: Ηλεκτρικό hypercar με 1.929 ίππους και απίστευτες επιδόσεις

Η «μεγέθυνση» της Valkyrie AMR Pro δεν σταματά εδώ. Διαθέτει, επίσης, ένα αεροδυναμικό πακέτο – σίγουρα απαραίτητο για τις δυνάμεις που θα ασκούνται στο hypercar της Aston Martin – το οποίο προσθέτει άλλα 266mm στο συνολικό μήκος του αυτοκινήτου.

Επίσης, η Valkyrie AMR Pro διαθέτει έναν τροποποιημένο V12 κινητήρα Cosworth 6,5 λίτρων με ισχύ 1.000 ίππων και «κόφτη» στις 11,000rpm.

Η Valkyrie AMR Pro, εκμεταλλευόμενη και τα αεροδυναμικά της βοηθήματα, υπερτερεί σε σχέση με την εκδοχή του Le Mans και υπόσχεται επιδόσεις αντίστοιχες με ένα μονοθέσιο της Formula 1 στην πίστα!

Τέλος, θα κατασκευαστούν, συνολικά, 40 αυτοκίνητα συν δύο πρωτότυπα. Οι πρώτες παραδόσεις αναμένεται να γίνουν το τέταρτο τρίμηνο του 2021.

 

Διαβάστε επίσης: Αποκάλυψη: Το εξωπραγματικό Nevera είναι το νέο ηλεκτρικό hypercar της Rimac με 1.914 ίππους

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!