Η Audi αλλάζει την ψυχαγωγία στο αυτοκίνητο

Φανταστείτε πως είστε επιβάτες σε ένα αυτοκίνητο και ταυτόχρονα βρίσκεστε σε έναν «άλλο κόσμο», αυτόν της εικονικής πραγματικότητας της Audi.

Ακούστε το άρθρο

Φανταστείτε πως είστε επιβάτες σε ένα αυτοκίνητο και ταυτόχρονα βρίσκεστε σε έναν «άλλο κόσμο», αυτόν της εικονικής πραγματικότητας. Αρκετοί πιστεύουν πως είναι σενάριο επιστημονικής ταινίας. Όμως τα ταξίδια σε εικονικούς κόσμους μέσα από ένα Audi σύντομα θα αποτελούν μέρος της καθημερινότητας.

Η Audi προχώρησε σε συνεργασία με την Holoride. Η τελευταία αποτελεί μία start-up που έχει ως στόχο να κάνει τις διαδρομές με αυτοκίνητο μια πολύμορφη εμπειρία.

Με πρωτοβουλία της Audi, η τεχνολογία VR ή XR «τρέχει» για διαφορετικούς κατασκευαστές.

Σε ένα roadshow στην Καλιφόρνια, έγινε επίδειξη του Holoride σε στούντιο βιντεοπαιχνιδιών, προκειμένου να ενσωματωθεί στα προϊόντα τους.

Η Holoride παρουσίασε ήδη μία πλατφόρμα με ευέλικτο λογισμικό. Αυτή επιτρέπει πρόσβαση σε εργαλεία για συναρπαστικές εμπειρίες παιχνιδιών και νέες μορφές ψυχαγωγίας.

Η Holoride συγχωνεύει περιεχόμενο VR με ρεαλιστικές κινήσεις οδήγησης σε πραγματικό χρόνο

Στο όχι μακρινό μέλλον, οι επιβάτες των πίσω καθισμάτων ενός μοντέλου της Audi φορούν γυαλιά εικονικής πραγματικότητας (Virtual Reality) και βιώνουν τη δράση σε βιντεοπαιχνίδια και ταινίες.

holoride

Αυτό που είναι πραγματικά εντυπωσιακό, το εικονικό περιεχόμενο συμβαδίζει με τις κινήσεις οδήγησης του αυτοκινήτου σε πραγματικό χρόνο.

Αν για παράδειγμα το αυτοκίνητο διαγράψει μία ανοικτή δεξιά καμπύλη, την ίδια πορεία θα ακολουθήσει και το… διαστημόπλοιο ή η άμαξα, στα οποία επιβαίνει στον φανταστικό κόσμο, ο επιβάτης του πίσω καθίσματος που φοράει τη συσκευή Holoride.

Virtual Time Travel Salzburg

Εκτός της ψυχαγωγίας, το ταξίδι συγχρονισμένο με κίνηση σε εικονικούς κόσμους μειώνει, επίσης, το κοινό φαινόμενο της ναυτίας στο αυτοκίνητο, που βιώνουν κάποιοι επιβάτες που διαβάζουν ένα βιβλίο ή απολαμβάνουν οπτικοακουστικά σε ηλεκτρονικά tablet.

Η Audi στο CES 2019 παρουσίασε το Holoride

Το Holoride είδαμε για πρώτη φορά στο CES 2019 στο Λας Βέγκας. Ένα πρώτο demo ήρθε σε συνεργασία με την Disney, πριν από τις επαφές με τα μεγάλα στούντιο της Καλιφόρνια.

Audi is making the history of the Salzburg Festival experienceable.

Μία πρώτη εμπειρία του Holoride, είχαν οι επισκέπτες του Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ, πριν μερικές εβδομάδες, οι οποίοι, στο πίσω μέρος ενός Audi e-tron και φορώντας τα ειδικά γυαλιά Holoride, είχαν την ευκαιρία να δουν στον εικονικό κόσμο τοποθεσίες που έπαιξαν ρόλο στην ανάπτυξη του φεστιβάλ και ιστορικές στιγμές από το παρελθόν της πόλης.

Audi is making the history of the Salzburg Festival experienceable.

Οι επισκέπτες της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου του Μονάχου (IAA 2021), πριν ένα μήνα, είχαν, επίσης, την ευκαιρία να δοκιμάσουν εν κινήσει το Holoride, σε ειδική επίδειξη που είχε προγραμματίσει η φίρμα.

Η Audi μετατρέπει το εσωτερικό του Grandsphere… σε σαλόνι

abb_img