Το Audi Skysphere παρουσιάστηκε

To Audi Skysphere Concept θα παρουσιαστεί επίσημα, για πρώτη φορά, στις 13 Αυγούστου στην Εβδομάδα Αυτοκινήτου του Monterey.

Η Audi παρουσίασε το πολυαναμενόμενο ηλεκτρικό concept roadster με την ονομασία Skysphere.

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα το δούμε στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου (IAA) τον Σεπτέμβριο και πρόκειται, κυρίως, για μία «ματιά στο μέλλον» της Audi και της σχεδιαστικής γραμμής που πρόκειται να υιοθετήσει στα μελλοντικά της αυτοκίνητα, παρά για ένα αυτοκίνητο που θα βγει με αυτήν την μορφή στην παραγωγή. Βέβαια, ποτέ δεν ξέρεις…

«Με το Skysphere Concept, η εταιρεία δείχνει πως επαναπροσδιορίζει την πολυτέλεια στο μέλλον. Οι επιβάτες του θα βιώνουν μία υψηλής αισθητικής εμπειρία», αναφέρει η ίδια η Audi, στην ενημέρωση που έκανε με την παρουσίαση του ηλεκτρικού roadster.

Το Audi Skysphere αλλάζει… μήκος

Ο νέος, φουτουριστικός σχεδιασμός του Audi Skysphere οφείλεται και σε έναν άλλο λόγο, ποιο τεχνικό. Το μεταβλητό μεταξόνιο.

Το Audi Skysphere είναι σχεδιασμένο σε ένα μεταβλητό μεταξόνιο, το οποίο μπορεί να μεγαλώνει ή να μικραίνει σε μήκος κατά, συνολικά, 25 εκατοστά! Αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση ηλεκτρικών κινητήρων και ενός «εξειδικευμένου μηχανισμού, ο οποίος σε συνδυασμό με τα τμήματα του πλαισίου και του αμαξώματος που μπαίνουν το ένα μέσα στο άλλο», δίνουν αυτήν τη δυνατότητα στο concept της Audi.

Επίσης, στο Audi Skysphere δεν αλλάζει μόνο το μήκος, αλλά και η απόσταση από το έδαφος. Ειδικότερα, σύμφωνα με την εταιρεία, το roadster μπορεί να αυξομειώνει την απόστασή του από το οδόστρωμα κατά 10 εκατοστά. Κάποιες φορές για καλύτερη αεροδυναμική, άλλες φορές για μεγαλύτερη άνεση.

Στην επιλογή «Sports», δεν αλλάζει μόνο η απόκριση του κινητήρα και οι αναρτήσεις, όπως στις περισσότερες περιπτώσεις. Σε αυτήν την επιλογή το Skysphere Concept είναι 4,94 μέτρα σε μήκος, και οι πίσω τροχοί στρίβουν για να προσφέρουν «εξαιρετική ευκινησία», σύμφωνα με την εταιρεία.

Στην επιλογή «Grand Touring», ο μηχανισμός του μεταβλητού μεταξονίου μεγαλώνει το συνολικό μήκος του αυτοκινήτου στα 5,19 μέτρα, επίσης δίνει 10 mm ύψος και, τέλος, το αυτοκίνητο μπαίνει σε λειτουργία αυτόματου πιλότου. Μάλιστα, το τιμόνι του οδηγού και τα πεντάλ «κρύβονται» για να μεγαλώσει ο χώρος των επιβατών.

Στην επιλογή «GT», η Audi υπόσχεται αυτονομία άνω των 500 χλμ. σύμφωνα με το πρότυπο WLTP.

Η μπαταρία, η οποία είναι 80 kWh, δεν είναι τοποθετημένη στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου αλλά πίσω από τα καθίσματα. Αυτό συμβαίνει λόγω του μηχανισμού του μεταβλητού μεταξονίου,.

Το Audi Sphere concept δείχνει το μέλλον στο εσωτερικό των αυτόνομων αυτοκινήτων

Tα τρία concept cars του project «Sphere» της Audi

Η Audi σχεδιάζει να παρουσιάσει και τα τρία concept cars του project «Sphere». Εκτός του Skysphere, όπως έχουμε αναφέρει πρόσφατα, αναμένουμε το Grandsphere και το Urbansphere.

Και τα τρία concept cars έχουν σχεδιαστεί για αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 4 και προορίζονται για να επιδείξουν νέες δυνατότητες και τεχνολογίες που θα μπορούσαν να βρουν έδαφος στα επόμενα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Οι μοναδικοί φωτισμοί LED δίνουν άλλη μορφή στο εμπρός και στο πίσω τμήμα του Skysphere. To Audi Skysphere Concept θα κάνει την επίσημη πρώτη στις 13 Αυγούστου. Η παρουσίαση θα λάβει χώρα στην Εβδομάδα Αυτοκινήτου του Monterey στο Pebble Beach της California.

Τέλος, τον Σεπτέμβριο το Audi Skysphere Concept θα δούμε και στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στο Μόναχο.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!