Η Audi παρουσιάζει την τεχνολογία του μέλλοντος στην ψυχαγωγία στο αυτοκίνητο

Φανταστείτε πως είστε επιβάτες σε ένα αυτοκίνητο και ταυτόχρονα βρίσκεστε σε έναν «άλλο κόσμο», αυτόν της εικονικής πραγματικότητας. Πιστεύετε πως είναι σενάριο επιστημονικής ταινίας; Κι όμως…

Τα ταξίδια σε εικονικούς κόσμους μέσα από ένα Audi είναι πιθανό σύντομα να αποτελούν μέρος της καθημερινότητας.

Η Audi συνεργάζεται με την Holoride, μία start-up που έχει ως στόχο να κάνει τις διαδρομές με αυτοκίνητο μια πολύμορφη εμπειρία.

Με πρωτοβουλία της Audi, η ανάπτυξη της καινοτόμου τεχνολογίας VR (εικονικής πραγματικότητας) ή XR (εκτεταμένης πραγματικότητας) προωθείται και εμπορευματοποιείται για διαφορετικούς κατασκευαστές.

Σε ένα roadshow στην Καλιφόρνια, έγινε επίδειξη του Holoride σε στούντιο βιντεοπαιχνιδιών, προκειμένου να ενσωματωθεί στα προϊόντα τους.

Η Holoride έχει ήδη παρουσιάσει μία πλατφόρμα με ευέλικτο λογισμικό, που επιτρέπει στους προγραμματιστές να έχουν πρόσβαση σε εργαλεία για να δημιουργήσουν συναρπαστικές εμπειρίες παιχνιδιών και νέες μορφές ψυχαγωγίας.

Η Holoride συγχωνεύει περιεχόμενο VR με ρεαλιστικές κινήσεις οδήγησης σε πραγματικό χρόνο

Στο όχι μακρινό μέλλον, οι επιβάτες των πίσω καθισμάτων ενός μοντέλου της Audi θα μπορούν να φορούν γυαλιά εικονικής πραγματικότητας (Virtual Reality) για να βιώσουν τη δράση σε βιντεοπαιχνίδια και ταινίες.

holoride

Αυτό που είναι πραγματικά εντυπωσιακό, το εικονικό περιεχόμενο θα προσαρμόζεται στις κινήσεις οδήγησης του αυτοκινήτου σε πραγματικό χρόνο.

Αν για παράδειγμα το αυτοκίνητο διαγράψει μία ανοικτή δεξιά καμπύλη, την ίδια πορεία θα ακολουθήσει και το… διαστημόπλοιο ή η άμαξα, στα οποία επιβαίνει στον φανταστικό κόσμο, ο επιβάτης του πίσω καθίσματος που φοράει τη συσκευή Holoride.

Virtual Time Travel Salzburg

Εκτός της ψυχαγωγίας, το ταξίδι συγχρονισμένο με κίνηση σε εικονικούς κόσμους μειώνει, επίσης, το κοινό φαινόμενο της ναυτίας στο αυτοκίνητο, που βιώνουν κάποιοι επιβάτες που διαβάζουν ένα βιβλίο ή απολαμβάνουν οπτικοακουστικά σε ηλεκτρονικά tablet.

Το Holoride παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο CES 2019

Το Holoride παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο CES 2019 στο Λας Βέγκας. Ένα πρώτο demo δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Disney, πριν ακολουθήσουν οι επαφές με τα μεγάλα στούντιο της Καλιφόρνια.

Audi is making the history of the Salzburg Festival experienceable.

Μία πρώτη εμπειρία του Holoride, είχαν οι επισκέπτες του Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ, πριν μερικές εβδομάδες, οι οποίοι, καθισμένοι αναπαυτικά στο πίσω μέρος ενός Audi e-tron και φορώντας τα ειδικά γυαλιά Holoride, είχαν την ευκαιρία να «επισκεφθούν» στον εικονικό κόσμο τοποθεσίες που έπαιξαν ρόλο στην ανάπτυξη του φεστιβάλ και να βιώσουν ιστορικές στιγμές από το παρελθόν της πόλης.

Audi is making the history of the Salzburg Festival experienceable.

Οι επισκέπτες της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου του Μονάχου (IAA 2021), πριν ένα μήνα, είχαν, επίσης, την ευκαιρία να δοκιμάσουν εν κινήσει το Holoride, σε ειδική επίδειξη που είχε προγραμματίσει η Audi.

Διαβάστε επίσης: Η Audi μετατρέπει το εσωτερικό του Grandsphere… σε σαλόνι

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!