Η Audi θα κυκλοφορήσει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2026

Από το 2026 και μετά, η Audi σχεδιάζει να μην λανσάρει πλέον νέα μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, ούτε καν υβριδικά οχήματα. Από εκείνη τη χρονιά-ορόσημο και στο εξής, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία που εδρεύει στο Ingolstadt θα κυκλοφορήσει μόνο καινούργια ηλεκτρικά οχήματα στην αγορά.

Διαβάστε επίσης: Οι ομοιότητες και οι διαφορές μεταξύ ηλεκτρικών και συμβατικών οχημάτων

Αυτή η εξέλιξη που ανέφερε η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung επιβεβαιώθηκε στο The Spiegel. Αυτό σημαίνει ότι τα Audi A3 και A4 δεν θα έχουν πλέον διαδόχους, αλλά θα επανασχεδιαστούν και θα μετονομαστούν.

Εδώ πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι ενώ η Audi δεν σκοπεύει να παρουσιάσει νέα μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης μετά το 2026, συμπεριλαμβανομένων και των υβριδικών οχημάτων, οι πωλήσεις, από την άλλη πλευρά, δεν θα πάψουν μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2030.

Τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, ο προϊστάμενος της Audi Markus Duesmann ανακοίνωσε στη Frankfurter Allgemeine Zeitung ότι δεν θέλει πλέον να δημιουργεί και να αναπτύσσει νέους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Στη συγκεκριμένη συνέντευξη, ο Markus Duesmann δικαιολόγησε την απόφαση του, καθώς εναρμονίζονται ουσιαστικά με τα σχέδια της ΕΕ που κινούνται προς ένα αυστηρότερο πρότυπο εκπομπών Euro 7.

Διαβάστε επίσης: Επιτάχυνση του εξηλεκτρισμού των αυτοκινήτων σχεδιάζει η ΕΕ

Audi ecar

Τώρα πλέον όμως είναι σαφές το πότε θα κυκλοφορήσει το τελευταίο μοντέλο κινητήρα εσωτερικής καύσης, αφού η “τελευταία πρεμιέρα” ενός μοντέλου ICE πρόκειται να πραγματοποιηθεί μέσα στο 2026.

Πρόκειται να είναι ένα μοντέλο Q, ο χαρακτηρισμός που δίνεται στα SUV, και σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, η Audi θέλει να το πουλήσει μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2030.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!