Η Bentley εγκαινίασε νέο κέντρο δοκιμών για την ηλεκτροκίνηση αξίας 12,5 εκ. λιρών

Η Bentley θα είναι σε θέση να πραγματοποιεί in-house δοκιμές εκπομπών ρύπων, οικονομίας καυσίμου και αυτονομίας ηλεκτρικών οχημάτων.

Μία νέα, υπερσύγχρονη εγκατάσταση της Bentley, επενδυτικής αξίας 12,5 εκ. λιρών Αγγλίας θέτει νέα πρότυπα στην κατασκευή αυτοκινήτων.

Τα εγκαίνια του νέου υπερσύγχρονου Κέντρου Μηχανολογικών Δοκιμών πραγματοποιήθηκαν λίγες ημέρες μετά την επίσημη έγκρισή του από τον Οργανισμό Πιστοποίησης Οχημάτων της Μεγάλης Βρετανίας.

Το νέο κέντρο σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα στην πορεία της εταιρείας προς την ηλεκτροκίνηση και την αειφορία, στόχος της οποίας είναι να καταστεί ο πιο βιώσιμος κατασκευαστής πολυτελών αυτοκινήτων στον κόσμο.

Πρόκειται για την πλέον πρόσφατη προσθήκη στη συνεχή ανάπτυξη των κεντρικών εγκαταστάσεων της Bentley Motors στο Crewe και επόμενο βήμα στη στρατηγική «Beyond100» της μάρκας.

⇒ Υβριδική Bentley Flying Spur διέσχισε την Ισλανδία καταναλώνοντας ρεύμα και… άχυρο

Η μεγάλη επένδυση ακολουθεί την πρόσφατη επαναπιστοποίηση από το Carbon Trust του εργοστασίου της Bentley στο Crewe, ως περιβαλλοντικά ουδέτερου ως προς τον άνθρακα.

Η κίνηση αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την τήρηση των προτύπων που έχει θέσει η Οικονομική Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη (UNECE), με τη Bentley να είναι σε θέση να πραγματοποιεί in-house δοκιμές εκπομπών ρύπων, οικονομίας καυσίμου και αυτονομίας ηλεκτρικών οχημάτων, με τα υψηλότερα παγκόσμια πρότυπα.

Ένα σημαντικό βήμα της Bentley προς την ηλεκτροκίνηση

Το νέο Κέντρο έχει λάβει την ονομασία «33 Pyms Lane», απότιση φόρου τιμής στην ιστορική διεύθυνση της Bentley Motors.

Η διώροφη εγκατάσταση 4.600 τετραγωνικών μέτρων ολοκληρώθηκε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και θα ξεκινήσει αμέσως τις δοκιμές, στο πλαίσιο του στόχου της εταιρείας να πληροί όλα τα παγκόσμια πρότυπα εκπομπών έως τα μέσα του 2022.

⇒ Η Bentley είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο που συμμετέχει στο Leather Working Group

Στη νέα εγκατάσταση, σε έκταση 1.550 τ.μ. θα φιλοξενηθεί και ένα δυναμόμετρο σε πλήρως ελεγχόμενες κλιματικές συνθήκες.

Αυτό το εξαιρετικά προηγμένο δυναμόμετρο, επιτρέπει στους μηχανικούς να προσομοιώνουν διαφορετικές κλίσεις δρόμου, να μετρούν τις εκπομπές καυσαερίων από αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης ή την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από υβριδικά και μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα.

Οι προσομοιώσεις του «πραγματικού κόσμου» μπορούν επίσης να ολοκληρωθούν σε ένα μεγάλο εύρος θερμοκρασιών, από -20o C έως +50o C.

Θα συστεγάζεται, επίσης, ένα ειδικό εργαστήριο για την εκτέλεση πραγματικών εκπομπών ρύπων (RDE) χρησιμοποιώντας τα πιο σύγχρονα φορητά συστήματα μέτρησης.

Συνολικά, η νέα εγκατάσταση θα απασχολεί 100 εργαζόμενους. Το κέντρο θα επιτρέψει, επίσης, στην Bentley να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση για τα πολυτελή, χειροποίητα μοντέλα της, συμπεριλαμβανομένων των Flying Spur, Continental GT και της νέας Bentayga.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!