Η BMW αποκάλυψε τη νέα ηλεκτρική i4

Τρεις μήνες πριν από την προγραμματισμένη παρουσίαση, η BMW παρουσίασε στο ετήσιο συνέδριο της το νέο ηλεκτρικό της μοντέλο BMW I4.

Το 4θυρο Coupe διαθέτει σπορ εμφάνιση, κορυφαία δυναμική συμπεριφορά και παράγει μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Το i4 είναι το τέταρτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της BMW, με προηγούμενα μοντέλα το πρωτοποριακό i8 και, φιλικό προς την πόλη i3, και το iX SUV το οποίο ανακοινώθηκε πρόσφατα.

Σχεδιαστικά, το μοντέλο θα είναι κοντά σε αυτό της πρωτότυπης i4, με στοιχεία στο εμπρόσθιο τμήμα της που παραπέμπουν τόσο στη BMW σειρά 4, όσο και στο iX3.

Διαβάστε ακόμα: Αυτονομία 700 χιλιομέτρων για την ηλεκτρική BMW i7!

Η σειρά μοντέλου BMW i4 θα είναι διαθέσιμη σε διάφορες εκδόσεις. Το όχημα έχει ισχύ 530 PS και αυτονομία 590 χιλιομέτρων σε κύκλο δοκιμών WLTP και 300 μίλια σε κύκλο EPA. Σχετικά με την επιτάχυνση του μοντέλου αυτού είναι από στάση στα 100 χιλιόμετρα σε 4 δευτερόλεπτα.

Το μοντέλο θα ενσωματώνει ενεργητική ανάρτηση, όπως και την τεχνολογία ελέγχου ολίσθησης ARB (near-actuator wheel slip limitation).

Στο εσωτερικό της θα περιλαμβάνει το νέο σύστημα πολυμέσων iDrive 8 της BMW, που θα ενσωματώνεται μέσα στην μεγάλη κεντρική οθόνη αφής των 14,9 ιντσών στο ταμπλό.

Η BMW δεν μοιράστηκε πληροφορίες σχετικά με τις τιμές, αλλά είναι πιθανό να ανταγωνιστεί τα μοντέλα S της Tesla, το e-tron GT της Audi, το Air της Lucid και την Porsche Taycan.

Η εταιρεία, ωστόσο, έχει υποσχεθεί πως θα δώσει πλήρη στοιχεία και περισσότερες φωτογραφίες εντός των επόμενων εβδομάδων.

 

abb_img
spot_img