Η BMW επενδύει πολλά στην ηλεκτροκίνηση

Η BMW επενδύει τεράστιο ποσό σε εγκατάσταση της στη Γερμανία, για την εξέλιξη, την παραγωγή και την ανακύκλωση μπαταριών των οχημάτων της.

Η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για την BMW, η οποία επενδύει σημαντικά σε αυτήν. Η γερμανική εταιρεία προχωρά σε επένδυση-μαμούθ σε μία μόνο εγκατάσταση, όπου θα λάβουν χώρα εργασίες που αφορούν την «ηλεκτρική» μετάβαση.

Πιο συγκεκριμένα, η επένδυση αγγίζει τα 100 εκατομμύρια ευρώ και αφορά την κατασκευή εγκατάστασης του νέου κέντρου δοκιμών, το οποίο θα είναι μαζί με τις κτιριακές δομές. Όλα αυτά στην περιοχή Wackersdorf στο Άνω Παλατινάτο, της Γερμανίας.

BMW: Η επόμενη M3 θα μπαίνει στην… πρίζα!

Οι δοκιμές μπαταριών σε άλλο επίπεδο

Οι κατασκευαστικές εργασίες είναι υπό εξέλιξη, ενώ στα μέσα του 2024 θα τεθούν σε λειτουργία οι… δοκιμαστές μπαταριών του BMW Group. Τι σημαίνει αυτό; Σε αυτούς, οι κυψέλες μπαταριών θα δοκιμάζονται όλο το 24ωρο, από τα πρώτα στάδια της εξέλιξής τους. Μάλιστα, στην αρχή θα είναι δυνατή η παράλληλη δοκιμή αρκετών εκατοντάδων κυψελών μπαταρίας. Με την ολοκλήρωση της αναβάθμισης της μονάδας, θα είναι εφικτές χιλιάδες δοκιμές.

Πιο αναλυτικά, η ηλεκτρική απόδοση των μεμονωμένων στοιχείων της μπαταρίας καθορίζεται κατά τη φόρτιση και την εκφόρτιση υπό διαφορετικές συνθήκες. Αυτό επιτρέπει την προσομοίωση περιπτώσεων χρήσης που θα είναι σημαντικές για τους πελάτες αργότερα, πολύ πριν το εκάστοτε όχημα κυκλοφορήσει στο δρόμο.

BMW Group: 600 εκατομμύρια λίρες για 2 εργοστάσια της MINI

Η BMW επενδύει πολλά με στόχο τις μπαταρίες

Οι αναβαθμίσεις του κτιρίου στο επίκεντρο της BMW

Επιπλέον, η επένδυση ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ θα εστιάσει κυρίως στην πολύπλοκη τεχνολογία δοκιμών μπαταριών σε πάγκους. Όπως επίσης, και στις αναβαθμίσεις της υπάρχουσας υποδομής του κτιρίου που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία τους. Η αίθουσα 80, που είναι στον χώρο του εργοστασίου, θα είναι για το σκοπό αυτό.

Το BMW Group αλλάζει μοντέλο πωλήσεων!

Μπαταρίες υψηλής τάσης από το 2024

Επίσης, στα πρώτα κτίρια που θα παραδώσει η εταιρεία θα λάβουν χώρα οι δραστηριότητες εξέλιξης των μπαταριών υψηλής τάσης. Όπως όλα δείχνουν θα είναι σε λειτουργία ήδη από τα μέσα του 2024. Στη συνέχεια, οι μπαταρίες υψηλής τάσης και άλλα εξαρτήματα των ηλεκτρικών μελλοντικών μοντέλων του BMW Group, θα μπαίνουν σε φάση δοκιμής πολύ πριν από την έναρξη παραγωγής.

Στην τελική φάση, από το 2025 και μετά, στο κέντρο δοκιμών θα λαμβάνει χώρα ο τελικός έλεγχος των ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία του BMW Group. Οι δοκιμές πριν από την επίσημη έναρξη της παραγωγής διασφαλίζουν την απαιτούμενη κορυφαία ποιότητα.

abb_img
spot_img