Η BMW κατέκτησε την κορυφή στις παγκόσμιες πωλήσεις πολυτελών αυτοκινήτων

Oι παγκόσμιες πωλήσεις της BΜW το 2021 ήταν αυξημένες κατά 9,1% σε σχέση με το 2020.

Η BMW πούλησε 2.213.795 καινούργια πολυτελή αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για την καλύτερη επίδοση της, η οποία της εξασφάλισε την κατάκτηση της πρώτης θέσης στις παγκόσμιες πωλήσεις των πολυτελών αυτοκινήτων.

Είναι η πρώτη φορά που η BMW κατάφερε να ξεπεράσει στον τομέα των πωλήσεων την Mercedes-Benz, εδώ και πέντε χρόνια. Η Mercedes-Benz, ανακοίνωσε ότι το 2021 παρέδωσε 2.093.476 οχήματα το 2021. Ο όγκος των πωλήσεων της το 2021 μειώθηκε κατά 5%, σε σχέση με το 2020.

Ανακοινώθηκε ότι η υστέρηση στις πωλήσεις, οφείλεται στην έλλειψη ημιαγωγών που είχε σαν αποτέλεσμα να καθυστερήσει η παραγωγή των οχημάτων παρά την έντονη ζήτηση για επιβατικά αυτοκίνητα και φορτηγά σε όλες τις κατηγορίες. Οι πωλήσεις της Mercedes-Benz το δ’ τρίμηνο μειώθηκαν κατά 24,7%.

Η BMW υπερδιπλασίασε τις πωλήσεις των πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων το 2021 σε σχέση με το 2020. Διέθεσε 103.855 αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, σημειώνοντας αύξηση 133,2%.

Η πορεία της BMW είναι ηλεκτρική

Μέχρι το 2023, η εταιρεία θα έχει τουλάχιστον ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο στους δρόμους στο 90% περίπου των σημερινών τμημάτων της αγοράς.

Μέσα στα επόμενα δέκα περίπου χρόνια, η εταιρεία σχεδιάζει να πουλήσει συνολικά περίπου δέκα εκατομμύρια αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα.

Η γκάμα προϊόντων της μάρκας MINI θα είναι αποκλειστικά ηλεκτροκίνητη στις αρχές της δεκαετίας του 2030, ενώ η Rolls-Royce θα είναι επίσης μια πλήρως ηλεκτρική μάρκα από το 2030 και μετά. Όλα τα μελλοντικά νέα μοντέλα της BMW Motorrad στον τομέα της αστικής μετακίνησης θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά.

Μάλιστα πρόσφατα, στην Έκθεση Καταναλωτικών Ηλεκτρονικών Προϊόντων (CES) 2022 στο Λας Βέγκας, το BMW Group, παρουσίασε την εμπειρία κινητικότητας του αύριο. Για πρώτη φορά, η CES φιλοξένησε την παγκόσμια πρεμιέρα ενός νέου μοντέλου της BMW.

Πρόκειται για τη νέα BMW iX M60 (συνδυασμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας: 24,7 – 21,7 kWh/100 km* κατά το πρότυπο WLTP, συνδυασμένες εκπομπές CO2: 0 g/km), την ισχυρότερη έκδοση της νέας τεχνολογικής ναυαρχίδας του BMW Group, που θέτει νέα πρότυπα σε τομείς όπως η εμπειρία χρήστη, οι χειρισμοί και η συνδεσιμότητα, ενώ αξιοσημείωτες είναι οι λειτουργίες αυτοματοποιημένης οδήγησης και στάθμευσης.

Ο Γερμανός κατασκευαστής πολυτελών αυτοκινήτων παρουσιάζει επίσης μία σειρά καινοτομιών που συνδυάζουν τη δημιουργικότητα και την ψηφιοποίηση προσφέροντας συναρπαστικές στιγμές σε οδηγό και επιβάτες.

Digital Art Mode: Για πρώτη φορά η ψηφιακή τέχνη ενσωματώνεται σε ένα αυτοκίνητο της BMW

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!