Η BMW σκέφτεται ηλεκτρικά – Ποια είναι τα άμεσα πλάνα των Γερμανών

Η ΒΜW σκέφτεται ηλεκτρικά και αναπτύσσει μια άκρως επιθετική στρατηγική αναφορικά με τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της. Προς αυτή την κατεύθυνση, λοιπόν, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα επιδιώξει έως το 2023 το 20% των οχημάτων που διαθέτει στην παγκόσμια αγορ να είναι ηλεκτρικά.

Αυτό αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος της BMW Oliver Zipse, μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα Augsburger Allgemeine. Στην παρούσα φάση, μόλις το 8% του συνολικού στόλου της εταιρείας είναι ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά όπως επισήμανε ο CEΟ, αυτό θα αλλάξει δραστικά μάλιστα σύντομα.

Διαβάστε: Τα σχέδια της BMW για την ηλεκτρική έκδοση της 7άρας

Ο κ.Ζipse, πάντως, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters, υπογράμμισε την ανάγκη βελτίωσης της υποδομής φόρτισης, έτσι ώστε να αποδώσει η στρατηγική της BMW με την ηλεκτροκίνηση. «Κάθε εβδομάδα από σήμερα, θα έπρεπε να τίθενται σε λειτουργία 15.000 ιδιωτικά και περίπου 1.300 δημόσια σημεία φόρτισης. Δυστυχώς, απέχουμε πολύ από αυτό.

BMW concept i4
BMW Concept i4

Το επόμενα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που έχει στα σκαριά η BMW, για να τα λανσάρει στις αγορές, είναι το i4 και το 2022 iX. To πρώτο είναι ένα σεντάν με κορυφαίες επιδόσεις (523 ίππους), που θα αποτελέσει άμεσο ανταγωνιστή του Tesla Model 3.

To 2022 iX, γνωστό και ως iNext, είναι ένα ηλεκτρικό SUV, παρόμοιο σε μέγεθος με την BMW X5, ου προορίζεται για ανταγωνιστής της Mercedes Benz EQC και του Audi e-tron. Εφοδιάζεται με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες που παράγουν 496 ίππους και προσφέρουν επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 5 δευτερόλεπτα.

Η μπαταρία χωρητικότητας 100 kWh θα προσφέρει στο μοντέλο αυτονομία 482 χιλιομέτρων.

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!