Η BMW Vision Neue Klasse μας δείχνει το μέλλον

Με την BMW Vision Neue Klasse, η γερμανική φίρμα μας δίνει μία γεύση για το μέλλον των ηλεκτρικών της μοντέλων.

Ακούστε το άρθρο

Με το τελευταίο σχεδιαστικό πρωτότυπο που φέρει την ονομασία BMW Vision Neue Klasse, η BMW παρουσιάζει το πώς θα είναι η επόμενη γενιά οχημάτων της. Το πρωτότυπο μοντέλο θα κάνει το ντεμπούτο του στο IAA Mobility International Motor Show 2023 στο Μόναχο. Μάλιστα, ενσωματώνει μία ξεκάθαρη σχεδιαστική γλώσσα, με πλούσιες επιφάνειες και λίγες μόνο χαρακτηριστικές γραμμές, που περιορίζονται στις απολύτως απαραίτητες.

Αυτή η προσέγγιση τονίζει τα εμβληματικά στοιχεία της γερμανικής μάρκας, όπως η μάσκα νεφρών και το «Hofmeister kin». Αυτή είναι η ονομασία της γωνίας που σχηματίζουν τα πλαϊνά πίσω παράθυρα. Στο εσωτερικό, η επόμενη γενιά BMW iDrive θα προσφέρει μια μοναδική ψηφιακή εμπειρία, συνδυάζοντας τον πραγματικό και τον εικονικό κόσμο.

Επιπλέον, η αυξημένη χρήση δευτερογενών πρώτων υλών, η αποδοτική παραγωγή και το αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης με την τεχνολογία BMW eDrive έκτης γενιάς, μειώνουν το ανθρακικό αποτύπωμα της Neue Klasse σε όλο τον κύκλο ζωής της.

Test Drive || BMW 330e: Ηλεκτρική καταιγίδα πολυτελείας!

Η BMW Vision Neue Klasse μας δείχνει το μέλλον

Η νέα σχεδιαστική γλώσσα BMW στην Vision Neue Klasse

Η σχεδίαση της Vision Neue Klasse είναι καθαρή, κομψή και διαχρονική. Οι στιβαροί θόλοι των τροχών, οι μετατοπισμένες προς τα πίσω γυάλινες επιφάνειες και η έντονη κλίση προς τα εμπρός του μπροστινού τμήματος που θυμίζει ρύγχος καρχαρία, αποτελούν στοιχεία που χαρακτηρίζουν την BMW. Επιπλέον, οι αεροδυναμικές ζάντες των 21 ιντσών αντλούν έμπνευση από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ταυτόχρονα, οι έντονες εσοχές μπροστά και πίσω, καθώς και οι μεγάλες επιφάνειες παραθύρων, διαμορφώνουν μια νέα αισθητική.

Η φωτεινή εξωτερική βαφή «Joyous bright», υπογραμμίζει τη φιλική και μελλοντική προσωπικότητα της BMW Vision Neue Klasse. Ωστόσο, εντυπωσιακή αντίθεση δημιουργούν οι μαύρες πλαϊνές ποδιές και οι προφυλακτήρες. Με τη χρήση υψηλότερου ποσοστού δευτερογενών πρώτων υλών και την μειωμένη ποικιλία υλικών, έχουν γίνει βελτιώσεις προς όφελος της κυκλικότητας. Επίσης, μία βελτιωμένη φιλοσοφία αποσυναρμολόγησης θα συμβάλλει και στη βελτιστοποίηση της ανακύκλωσης των οχημάτων Neue Klasse.

BMW Joyland: Ένα μοναδικό τριήμερο στο Golf της Γλυφάδας

Παράλληλα, η μάσκα νεφρών της BMW και οι δίδυμοι προβολείς, μεταμορφώνουν το εμπρός μέρος του οχήματος σε έναν ενιαίο χώρο αλληλεπίδρασης. Ειδικότερα, ένα φωτιστικό εφέ, το οποίο έχει τη μορφή ενός τρισδιάστατου animation, ξεκινά τη διαισθητική αλληλεπίδραση μεταξύ οδηγού και οχήματος.

Επίσης, τα στοιχεία E Ink στο κάτω τμήμα των πλευρικών παραθύρων συμμετέχουν στο σενάριο καλωσορίσματος. Σκοπός τους είναι να κατευθύνουν την προσοχή στην περιοχή αισθητήρων που ενεργοποιεί το αυτόματο άνοιγμα της πόρτας.

Με όραμα για το μέλλον: Η επόμενη γενιά του BMW iDrive

Τα αναλογικά χειριστήρια είναι ελάχιστα στην BMW Vision Neue Klasse. Η αλληλεπίδραση ανθρώπου και αυτοκινήτου είναι εφικτή μέσω του BMW Panoramic Vision, της κεντρικής οθόνης και των πλήκτρων πολλαπλών λειτουργιών στο τιμόνι. Επιπλέον, την εμπειρία του χρήστη ολοκληρώνει το BMW Intelligent Personal Assistant, προσφέροντας έλεγχο φωνητικών εντολών. Με αυτόν τον τρόπο, το νέο BMW iDrive θα προσφέρει μια σύγχρονη ερμηνεία της οδηγοκεντρικής φιλοσοφίας της μάρκας.

Η BMW Vision Neue Klasse μας δείχνει το μέλλον

Μετά το BMW iDrive στην κεντρική κονσόλα και το BMW HeadUp Display, η μάρκα πρωτοπορεί ξανά με το BMW Panoramic Vision. Προφανώς, αυτό θα είναι διαθέσιμο για πρώτη φορά στη Neue Klasse. Πιο συγκεκριμένα, η προβολή των πληροφοριών θα είναι στο ιδανικό ύψος στο οπτικό πεδίο του οδηγού. Ωστόσο, για πρώτη φορά, οι ενδείξεις θα καταλαμβάνουν ολόκληρο το πλάτος του παρμπρίζ. Αυτή η καινοτομία, θα συμπληρώσει το αναβαθμισμένο BMW HeadUp Display στα μοντέλα παραγωγής της Neue Klasse.

Νέα BMW Σειρά 5: Ηλεκτρική και πιο δυναμική από ποτέ!

Παράλληλα, η εν λόγω μοναδική εμπειρία προσφέρει επιπλέον εξατομίκευση μέσω των My Modes. Για παράδειγμα, στην επιλογή «Sport», συγκεκριμένες ενδείξεις τοποθετούνται σε κίτρινο φόντο για να υποστηρίζουν τη δυναμική οδήγηση.

Το νέο BMW iDrive έχει ως βάση μία ενσωματωμένη αρχιτεκτονική λογισμικού, η οποία ενοποιεί δεδομένα σχετικά με την οδηγική εμπειρία και το σύστημα infotainment. Αυτό το καταφέρνει παίρνοντας δεδομένα από το ηλεκτρονικό και ηλεκτρικό σύστημα του οχήματος, καθώς και το cloud της BMW.

Τα νέα χαρακτηριστικά του BMW eDrive έκτης γενιάς

Η κατασκευή της Neue Klasse θα λαμβάνει χώρα στο νέο εργοστάσιο στο Debrecen, χωρίς ορυκτά καύσιμα. Επιπλέον, με τη χρήση πρωτογενών και δευτερογενών υλικών, η παραγωγή θα προσφέρει μειωμένες εκπομπές CO2. Μάλιστα, αυτό θα δώσει σημαντική ώθηση στην ατομική κινητικότητα με αποδοτική χρήση πόρων.

Στην υψηλή ενεργειακή απόδοση του οχήματος θα συμβάλλει η βελτιστοποίηση του βάρους, η αντίσταση του αέρα και της κύλισης, καθώς και η έξυπνη διαχείριση της θερμότητας. Για αυτό, υπεύθυνη θα είναι η τεχνολογία BMW eDrive έκτης γενιάς.

Test Drive || BMW i4 M50: Ηλεκτρική… αστραπή 544 ίππων!

Εκτός από τους εξαιρετικά αποδοτικούς ηλεκτροκινητήρες, οι σημαντικές εξελίξεις στη νέα τεχνολογία BMW eDrive περιλαμβάνουν πρωτοποριακές στρογγυλές κυψέλες μπαταρίας. Αυτές θα προσφέρουν πάνω από 20% υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα σε σχέση με τις πρισματικές κυψέλες που χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν.

Επιπλέον, η έκτη γενιά θα βελτιώσει την ταχύτητα φόρτισης έως και 30%, αυξάνοντας συγχρόνως την αυτονομία τους έως και 30%. Ως αποτέλεσμα όλων αυτών των μέτρων, η συνολική αποδοτικότητα του οχήματος θα παρουσιάσει αύξηση έως και 25%.

abb_img