Το BYD Sea Lion 07 έρχεται το Νοέμβριο

To Sea Lion 07 είναι το νέο ηλεκτρικό crossover της BYD, που αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στις 17 Νοεμβρίου στην πόλη Guangzhou, στην Κίνα.

Η κινέζικη εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκίνητων BYD αποκάλυψε τα σχέδια του νέου ηλεκτρικού οχήματός της, το οποίο θα είναι μέρος της ήδη υπάρχουσας σειράς Ocean. Ο λόγος για το BYD Sea Lion 07, για το οποίο η μάρκα άντλησε έμπνευση από το concept Ocean-X του 2021.

H BYD θα παρουσιάσει επίσημα το νέο ηλεκτρικό μοντέλο στις 17 Νοεμβρίου στην έκθεση αυτοκινήτου στην πόλη Guangzhou στην Κίνα.

Η BYD κάνει στροφή στο… νάτριο!

BYD Sea Lion 07 όπως λέμε… Ocean-X

Σύμφωνα με το Car News China, υπεύθυνη για την σχεδίαση του Sea Lion 07 είναι μία ομάδα με επικεφαλής τον πρώην επικεφαλής σχεδιαστή της Audi και της Lamborghini, Wolfgang Egger. Το νέο crossover, εκτός από το concept Ocean-X, θα μοιάζει με το ηλεκτρικό όχημα της εταιρείας BYD Seal, στην coupe SUV έκδοσή του.

BYD e2: «Εγγυημένο» ηλεκτρικό με 405 χιλιόμετρα αυτονομία

Μέχρι στιγμής, η BYD δεν έχει αποκαλύψει περισσότερες πληροφορίες για το επερχόμενο μοντέλο. Ωστόσο, επιβεβαιώνει ότι χρησιμοποιεί την πλατφόρμα e-Platform 3.0. Δηλαδή την ίδια που χρησιμοποιεί το ήδη υπάρχον Atto 3 SUV, το Dolphin hatchback και το Seal sedan.

Σε ότι αφορά την τιμολόγηση αυτή ακόμη δεν έχει γίνει γνωστή. Ωστόσο το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της BYD θα ξεκινά από περίπου$ 190.000 γιουάν, ήτοι 26.000 δολάρια. Σύμφωνα με τα σχέδια της εταιρείας θα είναι κάτω από το νέο BYD Song L, το οποίο οι προπαραγγελίες άνοιξαν τον περασμένο μήνα.

Η BYD ανεβαίνει, η Tesla… απειλείται (;)

Η BYD στο κυνήγι της… Tesla

Η κινέζικης μάρκα την επέκτασή της, ξεπερνώντας ακόμη και τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή της, την Tesla. Πιο συγκεκριμένα, τον Σεπτέμβριο, η BYD σημείωσε ρεκόρ στις πωλήσεις με 151.193 αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα.

Βέβαια, η αμερικάνικη μάρκα έχει ακόμη τα πρωτεία καθώς το γ’ τρίμηνο του έτους παρέδωσε 435.059 οχήματα, ενώ η BYD παρέδωσε 431.603. Η διαφορά των περίπου 3.500 οχημάτων, όμως, είναι μικρή. Με το BYD Sea Lion 07 η μάρκα θα προσπαθήσει να ανταγωνιστεί στα ίσια την Tesla αλλά και να την ξεπεράσει.

Εσείς, τι λέτε; Θα τα καταφέρει;

abb_img
spot_img