Η BYD επεκτείνεται και στην Ιαπωνία

Η κινέζικη BYD σχεδιάζει να κάνει το μεγάλο άνοιγμα προς την Ιαπωνία από το 2023, με 100 αντιπροσωπείες για αρχή.

Μεγάλο άνοιγμα στην ιαπωνική αγορά θα κάνει η BYD, η οποία πρόσφατα ανακοίνωσε τα φιλόδοξα σχέδιά της. Πριν λίγες μέρες, το τμήμα της BYD για την Ιαπωνία επισημοποίησε την έναρξη των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων από το 2023. Η κινέζικη φίρμα επιθυμεί διακαώς να είναι η μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρικών στον κόσμο και είναι κοντά στο να το πετύχει.

Η BYD κάνει ντεμπούτο στην Ιαπωνία με δύο μοντέλα

Παράλληλα, η BYD έκανε γνωστό ότι στις 31 Ιανουαρίου του 2023 θα ξεκινήσουν οι πωλήσεις του μοντέλου Atto 3 στην αγορά της Κίνας. Το εν λόγω μοντέλο θα έχει αυτονομία 485 χιλιομέτρων και η τιμή  του φτάνει τα 30.695 ευρώ.

Μετά από αυτό σειρά θα πάρουν δύο ακόμα νέα μοντέλα για την αγορά της Ιαπωνίας μέσα στο 2023. Μέχρι τέλος του 2025, η κινέζικη φίρμα έχει στα πλάνα της τη λειτουργ;ia 100 και πλέον αντιπροσωπειών της στη Ιαπωνία.

Το νέο BYD ETP3 είναι διαθέσιμο και στην Ελλάδα

Τα υβριδικά μοντέλα παραμένουν πιο δημοφιλή από τα ηλεκτρικά με μπαταρία στην Ιαπωνία. Ωστόσο, το μερίδιο των οχημάτων με μπαταρίες στη χώρα, όπως όλα δείχνουν θα παρουσιάσει αύξηση, κυρίως λόγω των αυτοκινητοβιομηχανιών όπως η BYD και η Volkswagen, οι οποίες μπαίνουν στην αγορά.

Το τμήμα Ιαπωνίας της κινέζικης μάρκας σχεδιάζει να ανοίξει τις εκθέσεις του σε 22 πόλεις από τα τέλη Ιανουαρίου. Ωστόσο, είναι πρόθυμο να καλύψει μελλοντικά και τις 47 περιφέρειες της χώρας. Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του, ο διευθύνων σύμβουλος της BYD Auto Japan Inc, Atsuki Tofukuji.

Η BYD ξεπέρασε στην Κίνα ακόμα και την Tesla

Πιο συγκεκριμένα, ο Tofukuji δήλωσε:

«Ελπίζουμε ότι μπορούμε να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας σιγά σιγά καθώς εργαζόμαστε για την ουδετερότητα των εκπομπών άνθρακα και καθώς οι πελάτες μας απαιτούν μια ποικιλία επιλογών».

Τέλος, να σημειώσουμε ότι διάφοροι ακτιβιστές έχουν επικρίνει την Ιαπωνία για το γεγονός ότι βαδίζει προς την ηλεκτροκίνηση με αργούς ρυθμούς. Ωστόσο, με την είσοδο της κινέζικης εταιρείας ίσως αλλάξουν τα πράγματα.

Editorial