Η BYD ξεπέρασε στην Κίνα ακόμα και την Tesla

Η BYD σάρωσε στις πωλήσεις το τελευταίο τρίμηνο στην τεράστια αγορά της Κίνας, ξεπερνώντας ακόμα και την Tesla.

Η BYD δείχνει τα δόντια της στην τεράστια αγορά της Κίνας, σημειώνοντας εκπληκτικές πωλήσεις το τελευταίο τρίμηνο του έτους. Σύμφωνα με δηλώσεις των ανθρώπων της μάρκας, τα καθαρά κέρδη του τρίτου τριμήνου του έτους, παρουσίασαν σημαντική άνοδο κατά 350%, συγκριτικά με πέρσι. Φυσικά, αυτό οφείλεται σε ένα ευρύτερο φάσμα προσφορών προϊόντων, καθώς επίσης και στις εξαιρετικές πωλήσεις της κινέζικης εταιρείας.

Το BYD ETP3 έφτασε στην Ελλάδα!

Με κέρδη πάνω από 1 δισ. ευρώ

Πιο συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας για το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου έφτασαν τα 5,72 δισεκατομμύρια γιουάν, ήτοι 788,75 εκατομμύρια δολάρια. Συνολικά, από την αρχή του έτους, σημείωσαν μία αύξηση της τάξης του 281% σε σχέση με τους εννέα πρώτους μήνες του 2021. Δηλαδή 9,31 δισεκατομμύρια γιουάν (1,290 δισ. ευρώ).

Η κινέζικη μάρκα από φέτος έχει καταργήσει τα βενζινοκίνητα οχήματα από τη γκάμα της. Μάλιστα, έχει καταφέρει περισσότερο από κάθε άλλη μάρκα, να επωφεληθεί από μία σειρά κινητήρων για ηλεκτρικά αυτοκίνητα που προσφέρουν οι κεντρικές και οι τοπικές κυβερνήσεις της Κίνας.

Ένα ηλεκτρικό σχολικό λεωφορείο από τη BYD

Η BYD ξεπέρασε στην Κίνα ακόμα και την Tesla

BYDTesla σημειώσατε 1

Να σημειώσουμε επίσης ότι, οι πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών οχημάτων της μάρκας έχουν παρουσιάσει αύξηση 250% τους πρώτους εννέα μήνες του 2022, φτάνοντας τις 1,2 εκατομμύρια μονάδες.

Από την άλλη η Tesla έμεινε αρκετά πίσω, αφού οι πωλήσεις της σε σχέση με την BYD ήταν απογοητευτικές. Ειδικότερα, η αμερικάνικη φίρμα πούλησε περίπου 318.000 οχήματα στην Κίνα.

BYD: Στην Ελλάδα με τον Όμιλο Πέτρος Πετρόπουλος

Επιπλέον, η εταιρεία, η οποία ανήκει κατά 19% στην Berkshire Hathaway του Warren Buffett, κατάφερε επίσης να μειώσει σημαντικά το κόστος ανά όχημα. Αυτό συνέβη κυρίως, λόγω των ισχυρών πωλήσεων.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι η BYD ξεκίνησε την εμπορική της δραστηριότητα στην Ελλάδα. Πρόσφατα, παρουσίασε στη χώρα μας τα επαγγελματικά της μοντέλα ETP3ETM6, καθώς και το Midi Bus K7 μέσω του ομίλου Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ. Μελλοντικά, ανυπομονούμε να δούμε στη χώρα μας και τα εντυπωσιακά επιβατικά μοντέλα της φίρμας.

Editorial