Η BYD-Naval Architects αναπτύσσει νέο ηλεκτρικό καταμαράν

Η BYD-Naval Architects θα αναλάβει την σχεδίαση του νέου ηλεκτρικού καταμαράν της Ottawa Boat Cruises, για τουρισμό μηδενικών εκπομπών.

Η Ottawa Boat Cruises (OBC) προσθέτει στον στόλο της ένα ακόμη ηλεκτρικό επιβατικό καταμαράν, για τουρισμό μηδενικών εκπομπών στις θάλασσες του Καναδά. Μάλιστα, η καναδική εταιρεία ανέθεσε τη σχεδίαση του ηλεκτρικού σκάφους των 27 μέτρων, στην BYD-Naval Architects.

Το εν λόγω ηλεκτρικό σκάφος δεν είναι το μόνο που διαθέτει η OTW στον στόλο της. Ξεκίνησε φέρνοντας το πρώτο σκάφος το 2016 και συνεχίζει με στόχο ένα πιο… «πράσινο» τουρισμό.

Kaebon EB EIns: Ένα… «αέρινο» ηλεκτρικό σκάφος!

Ο πρόεδρος της Ottawa Boat Cruises, Robert Taillefer, δήλωσε:

«Η Ottawa Boat Cruises είναι πρωτοπόρος στην καινοτομία της βιώσιμης τεχνολογίας. Κατασκεύασαν το πρώτο πιστοποιημένο 100% ηλεκτρικό σκάφος στον κόσμο το 2016. Το δεύτερο ηλεκτρικό σκάφος τους κατασκευάστηκε το 2022 και τώρα κατασκευάζουν δύο νέα ηλεκτρικά σκάφη.

Με αυτή τη νοοτροπία η OBC έχει ως αποστολή της να εφαρμόσει μια βιώσιμη, προσβάσιμη τουριστική εμπειρία που δίνει τη δυνατότητα σε κάθε επισκέπτη να συμβάλει στη διάσωση του πλανήτη».

Candela C-8 CC: Νέα έκδοση ακόμη πιο… «πράσινη»

Μέχρι 500 επιβάτες στο ηλεκτρικό σκάφος της OBC

Το ηλεκτρικό καταμαράν της εταιρείας συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, καθώς η εταιρεία σχεδιασμού και μηχανικής ανέπτυξε μία γάστρα εξαιρετικά χαμηλής αντίστασης. Ωστόσο, η χωρητικότητα των επιβατών δεν επηρεάζεται στο ελάχιστο. Το εν λόγω σκάφος θα μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 500 επιβάτες.

Το κύριο κατάστρωμα είναι κλειστό, ενώ διαθέτει τουαλέτες και ένα ευρύχωρo χώρο που θα είναι το μπαρ. Το επάνω κατάστρωμα θα είναι ανοικτό, με τους επιβάτες να μπορούν να θαυμάζουν τα αξιοθέατα.

FarEast 42C: Ένα ηλεκτρικό ιστιοφόρο από την Κίνα

Η Jami Buckley από την BYD-Naval Architects, τόνισε:

«Αυτό είναι ένα συναρπαστικό έργο για τη θαλάσσια αγορά και θα ωθήσει τον οικολογικό τουρισμό σε ένα νέο σύνορο στον Καναδά και τις Η.Π.Α. Πιστεύουμε ότι η επιτυχία για την απαλλαγή της ναυτιλιακής βιομηχανίας από τις ανθρακούχες εκπομπές, είναι με την επίτευξη κερδών αποδοτικότητας όπου είναι δυνατόν.

Αλλά και τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας σε όλους τους τομείς. Στηριζόμαστε σε ορισμένες από τις νοοτροπίες από όλες τις βιομηχανίες για να κάνουμε αυτές τις πλατφόρμες μηδενικών εκπομπών τις καλύτερες δυνατές».

Editorial