Η Chevrolet Corvette E-Ray Hybrid πιάστηκε στα πράσα

Η Chevrolet Corvette E-Ray, το πρώτο υβριδικό μοντέλο της εταιρείας, αποκαλύφθηκε... κατα λάθος, κυριολεκτικά πριν την ώρα της.

Η Chevrolet Corvette E-Ray Hybrid αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά εντός του 2024. Ωστόσο, τα πρώτα ανεπίσημα αποκαλυπτήρια, έλαβαν χώρα λίγο… νωρίτερα από όσο υπολόγιζε η εταιρεία και μάλιστα με έναν πρωτοφανή τρόπο.

Πιο συγκεκριμένα, οι λεπτομέρειες της υβριδικής Corvette E-Ray διέρρευσαν από την ίδια την Chevrolet, αλλά… κατά τύχη. Ειδικότερα, ο διαμορφωτής που υπάρχει στο site της εταιρείας, «φανέρωσε» το όχημα και μάλιστα στην τελική του μορφή. Πριν γίνει αντιληπτό από τους ανθρώπους της και πριν κατέβει η εικόνα της Corvette E-Ray, αρκετοί φίλοι της μάρκας τις είχαν εντοπίσει και τις είχαν αποθηκεύσει με τη μορφή screenshots.

Ηλεκτρική Chevrolet Corvette δια χειρός… Motorola!

Διαθέσιμη με υβριδικό κινητήριο σύνολο

Η υβριδική Corvette E-Ray που θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ το επόμενο έτος, έχει κοινά στοιχεία με την Z06, όπως το φαρδύτερο αμάξωμα και την πρόσοψη. Ακόμη, οι φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας δεν δείχνουν κανένα σημείο φόρτισης plug-in. Η απουσία του εν λόγω χαρακτηριστικού προσδιορίζει την E-Ray ως υβριδικό και όχι plug-in υβριδικό.

Επίσης έγιναν γνωστές και άλλες λεπτομέρειες για την E-Ray, συμπεριλαμβανομένων των νέων χρωμάτων αμαξώματος και επένδυσης. Τα βλέμματα τράβηξε το σήμα E-Ray, με το «E» να είναι μεγάλο και μπλε. Δηλαδή, το χρώμα που χαρακτηρίζει πλέον τα υβριδικά και τα ηλεκτρικά μοντέλα πολλών εταιρειών.

Η Chevrolet Corvette ενδίδει στον πειρασμό της ηλεκτροκίνησης

Με τετρακίνηση η Chevrolet Corvette ERay Hybrid

H υβριδική Corvette συνδυάζει τον LT2 6,2 λίτρων V8 κινητήρα απόδοσης 495 ίππων, με έναν e-booster ηλεκτρικό κινητήρα στον μπροστινό άξονα. Η συνδυαστική της ιπποδύναμη αγγίζει τους 600-650 ίππους.

Για το 0-100 χλμ./ώρα της αρκούν περίπου 2 δευτερόλεπτα, ενώ για κάποια χιλιόμετρα χρησιμοποιεί αποκλειστικά τον ηλεκτροκινητήρα. Να σημειώσουμε ακόμη, ότι θα είναι η πρώτη τετρακίνητη Corvette και θα αντικαταστήσει την Grand Sport έκδοση.

Τέλος, η E-Ray θα είναι διαθέσιμη από το καλοκαίρι του 2023 με την τιμή της να ξεπερνάει τα 100.000 δολάρια.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!