Η Chevrolet Corvette ενδίδει στον πειρασμό της ηλεκτροκίνησης

Αποκάλυψη για το καμουφλαρισμένο πρωτότυπο της νέας εξηλεκτρισμένης Chevrolet Corvette, η οποία «ηλεκτρίζει» τα πάντα στο πέρασμα της.

Ακούστε το άρθρο

Οι λάτρεις των αυτοκινήτων θα λατρέψουν το καμουφλαρισμένο πρωτότυπο της νέας Chevrolet Corvette, να δοκιμάζεται στο χιόνι. Προφανώς δικαιολογημένα, καθώς η επιβλητική της εμφάνιση στο βίντεο που δημοσιοποίησε η εταιρεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκαλεί δέος.

Η Chevrolet Corvette βαδίζει προς την ηλεκτροκίνηση

Παράλληλα, με την παρουσίαση του πρωτότυπου η αμερικάνικη φίρμα αποκάλυψε ότι μια εξηλεκτρισμένη έκδοση του μοντέλου θα είναι διαθέσιμη το 2023. Ενώ, μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του ιστορικού μοντέλου είναι ήδη στα σκαριά.

Η εξέλιξη του GMC Hummer σε ηλεκτρικό όχημα

Πιο συγκεκριμένα ο CEO της General Motors, Mark Reuss, αποκάλυψε τις πληροφορίες για το νέο μοντέλο, το οποίο μάλιστα είναι υβριδικής έκδοσης, στο LinkedIn. Προσθέτοντας ότι η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα Ultium του Ομίλου.

Honda και GM συνεργάζονται για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η υβριδική Corvette θα φέρει V8 κινητήρα 6,2 λίτρων με απόδοση 495 ίππους και κίνηση στον πίσω άξονα. Επίσης, θα διαθέτει και έναν e-booster ηλεκτρικό κινητήρα, στον άξονα μπροστά, με συνδυαστική ισχύ που αγγίζει τους 650 ίππους.

Η Chevrolet Corvette ενδίδει στον πειρασμό της ηλεκτροκίνησης

Σούπερ επιτάχυνση και τετρακίνηση

Το νέο μοντέλο θα είναι τετρακίνητο, ενώ προς επιβεβαίωση στο βίντεο βλέπουμε τους μπροστά τροχούς να κινούνται προτού κινηθούν οι πίσω.

Η επιτάχυνση του αυτοκινήτου θα είναι εκπληκτική, καθώς θα μπορεί να διανύσει το 0-100 χλμ./ώρα σε περίπου 2 δευτερόλεπτα. Ενώ, αξίζει να αναφέρουμε ότι το ηλεκτρικό μοτέρ θα μπορεί να του δίνει κίνηση αποκλειστικά για κάποια χιλιόμετρα.

General Motors: Τρέχει και δε φτάνει με τα ηλεκτρικά Hummer!

Και το όνομα αυτής… E-Ray

Το όνομα του νέου μοντέλου όπως όλα δείχνουν θα είναι Chevrolet Corvette E-Ray, με πιθανότερο έτος κυκλοφορίας το 2023. Τέλος, η αμιγώς ηλεκτρική της έκδοση είναι ήδη στα σκαριά, ωστόσο δεν υπάρχουν διαθέσιμες περαιτέρω πληροφορίες.

abb_img