Η Chrysler θα γίνει μια πλήρως ηλεκτρική μάρκα έως το 2028 

Το σχέδιο της Chrysler είναι να φέρει στην αγορά, το πρώτο της EV, έως το 2025 και να δημιουργήσει επιπλέον ηλεκτρικά οχήματα καθώς μετατοπίζεται προς την ηλεκτρική εποχή.

Σύμφωνα με το Reuters, η Chrysler, της αυτοκινητοβιομηχανίας Stellantis, δήλωσε την Τετάρτη, ότι σχεδιάζει να στραφεί σε μια πλήρως ηλεκτρική σειρά μέχρι το 2028 εισάγοντας παράλληλα και νέα προϊόντα.

Η Chrysler έχει προγραμματίσει να παρουσιάσει το πρωτότυπο όχημα Airflow, στη CES, στο Λας Βέγκας, προσφέροντας μια άποψη για τη σχεδιαστική κατεύθυνση της μάρκας. Η Chrysler χρησιμοποίησε για πρώτη φορά το όνομα Airflow σε ένα κομψό σεντάν στα μέσα της δεκαετίας του 1930.

Το σχέδιο της είναι να φέρει στην αγορά, το πρώτο της EV, έως το 2025 και να προσθέσει επιπλέον ηλεκτρικά οχήματα καθώς μετατοπίζεται προς την ηλεκτρική εποχή.

Το χαρτοφυλάκιο της Chrysler θα μεταμορφωθεί πλήρως μεταξύ 2025 και 2028

Η Stellantis ανέφερε τον περασμένο Ιούλιο ότι σχεδίαζε να επενδύσει περισσότερα από 30 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2025 για την ηλεκτροκίνηση. Η Alfa Romeo έχει προγραμματιστεί να είναι η πρώτη μάρκα της Stellantis που θα είναι πλήρως ηλεκτρική το 2027.

Η εταιρεία, που ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2021 από τη συγχώνευση της ιταλοαμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Fiat Chrysler και της γαλλικής PSA, δήλωσε ότι στοχεύει πάνω από το 70% των πωλήσεων στην Ευρώπη και πάνω από το 40% στις Ηνωμένες Πολιτείες να είναι οχήματα χαμηλών εκπομπών ρύπων, είτε ηλεκτρικά, είτε υβριδικά, έως το 2030.

Προηγουμένως είχε δηλώσει ότι και οι 14 μάρκες οχημάτων της, συμπεριλαμβανομένης της Chrysler, θα προσφέρουν αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει πει ότι τα EV της θα κατασκευαστούν σε τέσσερις ηλεκτρικές πλατφόρμες και θα έχουν αυτονομία από 500 έως 800 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση.

Τον περασμένο Μάιο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Stellantis, Carlos Tavares, δήλωσε ότι καθεμία από τις επωνυμίες της εταιρείας θα λάβει χρηματοδότηση για τα επόμενα 10 χρόνια.

Η Chrysler πούλησε πάνω από 115.000 οχήματα πέρυσι στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό ήταν πολύ μακριά από τα σχεδόν 650.000 οχήματα που πουλήθηκαν το 2005, όταν η γκάμα περιελάμβανε επίσης το σπορ αυτοκίνητο Crossfire, το PT Cruiser και το Sebring.

Η Fiat Chrysler εγκαινιάζει το πρώτο «πράσινο χωριό» της αυτοκίνησης

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών AutoForecast Solutions, η Chrysler θα τερματίσει την παραγωγή του sedan 300 τον Δεκέμβριο του 2023 και θα ξεκινήσει την παραγωγή του Airflow τον Ιούλιο του 2024 στο εργοστάσιό της στο Belvidere, στο Ιλινόις. Η ίδια η Chrysler ωστόσο, δεν έχει επιβεβαιώσει αυτά τα σχέδια.

Τα υπάρχοντα μοντέλα θα βελτιώσουν την εμπειρία των καταναλωτών ενσωματώνοντας νέες τεχνολογίες όπως είναι οι ενημερώσεις λογισμικού over-the-air και οι εφαρμογές που είναι βασισμένες στην τεχνητή νοημοσύνη, όπως η πλοήγηση, η φωνητική βοήθεια, το ηλεκτρονικό εμπόριο και οι υπηρεσίες πληρωμών.

abb_img
spot_img