Η Citroën μας ξεναγεί στη Rétromobile 2023

Στην έκθεση Rétromobile 2023, η Citroën εκθέτει το πρωτότυπο Oli για πρώτη φορά, όπως και άλλα εμβληματικά μοντέλα στην ιστορία της.

Από 1 έως 5 Φεβρουαρίου, η Citroën προσκαλεί τους επισκέπτες στο περίπτερό της στην έκθεση Rétromobile 2023, στο Παρίσι . Εκεί, οι φίλοι της μάρκας θα απολαύσουν μοντέλα που οδηγούνται από την τόλμη, την προηγμένη τεχνολογία και την άνεση. Μάλιστα, το παρόν θα δώσει και το Oli, το ηλεκτρικό πρωτότυπο της Citroën, το οποίο αποκάλυψε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Προφανώς, με το μοντέλο αυτό η Citroën σκιαγραφεί την πορεία της στον τομέα της βιώσιμης και προσιτής ηλεκτροκίνησης. Μάλιστα, το πρωτότυπο όχημα μπορεί να προσφέρει αυτονομία έως 400 χιλιόμετρα. Και το καταφέρνει αυτό με μία μπαταρία η οποία έχει χωρητικότητα 40 kWh.

Το ηλεκτρικό Citroën Oli δεν έχει τίποτα…. περιττό!

Η Citroën μας ξεναγεί στη Rétromobile 2023

Τα θρυλικά μοντέλα της Citroën στην έκθεση Rétromobile 2023

Ένα από τα εμβληματικά μοντέλα στο περίπτερο της Citroën είναι το Autochenille B2, αποτελεί έναν εκπρόσωπο του Α’ Παγκοσμίου πολέμου. Ωστόσο, η κατασκευή του γνήσιου αντίγραφου «κόστισε» τρία χρόνια και περίπου 50.000 εργατοώρες ώστε να ολοκληρωθεί.

Ακόμα ένα πρωτότυπο όχημα το οποίο θα εντυπωσιάσει το κοινό είναι αυτό που κατασκευάστηκε για τις ανάγκες της ταινίας Astérix & Obélix: Στο δρόμο για την Κίνα. Μάλιστα, αυτό το πρωτότυπο μοντέλο έχει ως βάση το θρυλικό 2CV.

Το άρμα της ταινίας διαθέτει αεραναρτήσεις από στομάχι αγριόχοιρου, ηλιοροφή, αλλά και προβολείς από γαλατικά κράνη. Επιπλέον, τον φωτισμό των προβολέων τον αναλαμβάνουν πυγολαμπίδες, τις οποίες έχει ενισχύσει ο Δρυίδης με το μαγικό του φίλτρο.

Η Citroën με τον Asterix στους κινηματογράφους!

Με την υποστήριξη της ένωσης LAventure Citroën

Τα παραπάνω, μαζί με μία σειρά από σημαντικά μοντέλα στην ένδοξη ιστορία της Citroën, θα δώσουν το παρόν στην έκθεση Rétromobile 2023. Επιπλέον, στο χώρο του περιπτέρου της Citroen θα υπάρχει και ένα κατάστημα Citroën Lifestyle eboutique.

Citroën: Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα απειλούν με αφανισμό τα SUV

Φυσικά, πρέπει να αναφέρουμε πως η συμμετοχή της Citroën δεν θα ήταν τόσο «πλούσια» χωρίς την υποστήριξη της LAventure Citroën. Ειδικότερα, είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση, με σκοπό την διατήρηση, την ανάπτυξη και την προώθηση της κληρονομίας της γαλλικής φίρμας.

Editorial