Η Daimler επιβεβαίωσε την αποχώρησή της Mercedes-EQ Formula E Team από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Λίγα, μόλις, εικοσιτετράωρα από την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Κατασκευαστών στη Formula E και του Πρωταθλήματος Οδηγών από τον οδηγό της, Nyck de Vries, η Daimler επιβεβαίωσε επίσημα την αποχώρησή της Mercedes-EQ Formula E Team από τους αγώνες των ηλεκτρικών μονοθεσίων.

Έτσι, η επόμενη, όγδοη σεζόν είναι και η τελευταία που θα τρέξει η Mercedes-EQ Formula E Team στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ABB FIA Formlula E.

Πως πάρθηκε η απόφαση και οι διαρροές

Η απόφαση πάρθηκε ως μέρος ενός στρατηγικού επαναπροσδιορισμού της κατανομής των πόρων για την ανάπτυξη των ηλεκτρικών οχημάτων της εταιρείας.

Ήδη, με το πέσιμο της καρό σημαίας του τελευταίου E-Prix της σεζόν στο Βερολίνο την Κυριακή, ξεκίνησαν οι διαρροές πως η ομάδα από την Στουτγάρδη θα αποσυρόταν από τη Formula E.

Πλέον, η επίσημη ανακοίνωση της Daimler δεν άφηνε περιθώρια παρερμηνείας, κλείνοντας, προς το παρόν, αυτό το αγωνιστικό κεφάλαιο για τη Mercedes.

Η αιτία

H Mercedes-Benz αιτιολογεί την απόσυρσή της με τη δικαιολογία πως θέλει να θέσει όλη την προσοχή της – και τα κεφάλαια – στο να καταφέρει τον πλήρη εξηλεκτρισμό των οχημάτων της έως το τέλος της δεκαετίας, εάν το επιτρέψει και η πορεία της αγοράς, φυσικά.

Ως μέρος της νέας στρατηγικής προσέγγισης, η εταιρεία: «αποφάσισε να επαναπροσδιορίσει την κατανομή των κεφαλαίων ή πόρων στον γοργά αναπτυσσόμενο εξηλεκτρισμό.

Η τεχνογνωσία και τα εφόδια που απέκτησε, και θα αποκτήσει για άλλον έναν χρόνο, η Mercedes από την ενασχόλησή της στη Formula E, θα διοχετευτούν για την ανάπτυξη τριών νέων ηλεκτρικών δημιουργιών που αναμένεται να παρουσιαστούν το 2025.

«Στη Mercedes-Benz έχουμε αποφασίσει, μέσα σε αυτή τη δεκαετία, να δώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη μάχη για να καταπολεμήσουμε τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Αυτό απαιτεί την γρήγορη μεταμόρφωση της εταιρείας, των προϊόντων και των υπηρεσιών προς ένα μέλλον με μηδενικές εκπομπές ρύπων, και για να το επιτύχουμε αυτό θα πρέπει να δώσουμε όλη μας την προσοχή στον πυρήνα των δραστηριοτήτων μας», είπε το μέλος του ΔΣ της Daimler και Mercedes, Markus Schäfer.

Τι πραγματικά συνέβη;

Αυτό που μπορεί να διακρίνει κανείς από τα λεγόμενα του Schäfer είναι πως, ίσως, η Mercedes δεν έμεινε ικανοποιημένη από το feedback και την τεχνολογία που «πήρε» από την ενασχόλησή της με τη Formula E και την οποία θα ήθελε να μεταφέρει στα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα.

Όπως είπαμε και στην αρχή, η απόσυρση της Mercedes από τη Formula E μπορεί να ισχύει για κάποιο χρονικό διάστημα και στο μέλλον να επιστρέψει πιο δυνατή από ποτέ! Π.χ., ίσως επιστρέψει για την ένατη σεζόν, όπως άφησε να εννοηθεί ο Διευθυντής της ομάδας, Ian James.

Διαβάστε επίσης: O Nyck de Vries και η Mercedes-EQ κατέκτησαν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula E για το 2021

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!