Η Διεθνής Ένωση Λιθίου και ο στόχος της!

Η Διεθνής Ένωση Λιθίου αναφέρει ότι αυτές οι πέντε εταιρείες αντιπροσωπεύουν πολύ περισσότερο από τη μισή παραγωγή λιθίου παγκοσμίως.

Η Διεθνής Ένωση Λιθίου (ILiA) ξεκίνησε με πέντε ιδρυτικά μέλη. Μάλιστα, περιλαμβάνει τις εταιρείες SQM, Ganfeng Lithium, AMG Brazil, Orocobre και Pilbara Minerals.

Η νεοσύστατη Ένωση αναφέρει ότι αυτές οι πέντε εταιρείες αντιπροσωπεύουν πολύ περισσότερο από τη μισή παραγωγή λιθίου σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η ILiA τονίζει πως στόχος της είναι να αποτελέσει «μια κεντρική αλλά, και παγκόσμια φωνή για τους παραγωγούς λιθίου και τους ενδιαφερόμενους φορείς και να προωθήσει ένα βιώσιμο και υπεύθυνο μέλλον για την αλυσίδα της αξίας του λιθίου».

«Το όραμά μας είναι να γίνουμε η φωνή της βιομηχανίας λιθίου»

Ο Anand Sheth της Titan International είναι ο πρόεδρος της Ένωσης και δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Το όραμά μας είναι η μετατροπή μας στη φωνή της βιομηχανίας λιθίου».

Η νέα οργάνωση θα έχει την έδρα της στο Λονδίνο, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Ένωση εξήγησε ότι η έδρα της ήταν στο Λονδίνο, και συνέδεε τις ζώνες της ώρας μεταξύ των δύο βασικών παραγωγικών περιοχών, δηλαδή της Αυστραλίας και της Νότιας Αμερικής, πέρα από το γεγονός από το ότι ήταν κοντά στις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές.

Παρεμπιπτόντως, τον Μάιο του τρέχοντος έτους, η εταιρεία επεξεργασίας ορυκτών καυσίμων Green Lithium, εξασφάλισε επιχορήγηση από το Advanced Propulsion Center, Υποστηρίζει, λοιπόν, την ανάπτυξη του πρώτου ευρωπαϊκού διυλιστηρίου λιθίου μεγάλης κλίμακας, που βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το υδρογόνο μπορεί να γίνει μία ακόμα τεχνολογική επιλογή δίπλα στις αμιγώς ηλεκτρικές λύσεις

Ο κ. Sheth είπε:

«Δημιουργήσαμε μια παγκόσμια επαγγελματική ένωση λιθίου για δύο σημαντικούς λόγους. Αρχικά, δεν υπήρχε πριν και το λίθιο είναι το κλειδί για την τρέχουσα παγκόσμια ενεργειακή επανάσταση. Μάλιστα,  ο κόσμος μεταβαίνει προς τους στόχους για μηδενικό άνθρακα που θα φέρουν μια άνευ προηγουμένου ανάπτυξη την αγορά. Επιπλέον, προσελκύει την προσοχή των μέσων ενημέρωσης, των ρυθμιστικών αρχών και της κυβέρνησης. Ακόμα, συγκεντρώνει την προσοχή της κοινωνίας των πολιτών, των διάφορων ομάδων των τελικών χρηστών και άλλων εξωτερικών ενδιαφερόμενων φορέων. Η Ένωση, ουσιαστικά, θα περιλαμβάνει μέλη από ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού».

Η Διεθνής Ένωση Λιθίου για τους πόρους

Επί του παρόντος, υπάρχουν περίπου οκτώ μεγάλοι βιομηχανικοί φορείς στην Αυστραλία, τη Χιλή, την Αργεντινή, την Κίνα, τη Βραζιλία, τη Ζιμπάμπουε και την Πορτογαλία. Αυτός ο αριθμός μεγαλώνει, καθώς η παραγωγή λιθίου αυξάνει για την κάλυψη της μελλοντικής ζήτησης.

Στην περίπτωση του κοβαλτίου, τα μεγαλύτερα κοιτάσματα του οποίου βρίσκονται στην πληγείσα χώρα του Κονγκό, οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι εταιρείες εξόρυξης χρησιμοποιούν τεχνολογία blockchain για να εντοπίσουν τα ορυκτά.

Το αν θα χρησιμοποιεί παρόμοια πρωτοβουλία από αυτόν τον σύνδεσμο δεν έχει γίνει γνωστό για την ώρα.

Οι σταθμοί ανεφοδιασμού υδρογόνου για βαρέα οχήματα που απαιτούνται στην Ευρώπη έως το 2030

Προκειμένου να δημιουργηθεί μια κυκλική οικονομία για τους πόρους λιθίου, η ανακύκλωση μπαταριών πραγματοποιείται, επίσης από εταιρείες, όπως είναι η Redwood Materials στις ΗΠΑ και η Fortum και η Stena Recycling στην Ευρώπη, μεταξύ άλλων.

Editorial