Η DS θα κινείται μόνο ηλεκτρικά από το 2024

Όλα τα μοντέλα στη γκάμα της DS Automobiles, από το 2024 θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά, με την γαλλική φίρμα να δείχνει τον δρόμο.

Η DS Automobiles οδεύει ξεκάθαρα προς την ηλεκτροκίνηση και μάλιστα αυτό θα συμβεί σχετικά σύντομα. Για την ακρίβεια, η γαλλική φίρμα στοχεύει να είναι αμιγώς ηλεκτρική από το 2024, κάτι το οποίο όπως όλα δείχνουν θα το πετύχει.

Η εταιρεία το ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα, ενώ παράλληλα επιβεβαίωσε και 3 νέα μοντέλα. Ειδικότερα, δεν έδωσε πολλές πληροφορίες, αλλά έκανε λόγο για το λανσάρισμα ενός ηλεκτρικού DS 4 από το επόμενο έτος.

Τα DS 4 και DS 7 με νέα έκδοση Esprit De Voyage

Το DS 4 με αυτονομία μέχρι 700 χιλιόμετρα (;)

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τη μάρκα το εν λόγω ηλεκτρικό όχημα θα διαθέτει εξαιρετική τεχνολογία και φινέτσα. Επιπλέον, τα τεχνικά χαρακτηριστικά του θα είναι κατάλληλα προσαρμοσμένα στις επιθυμίες των υποψήφιων αγοραστών.

Formula E: DS Penske και Vergne κατέκτησαν το Hyderabad

Οι μόνες ουσιαστικές πληροφορίες, τις οποίες έδωσε η εταιρεία έχουν να κάνουν με την μπαταρία χωρητικότητας 98 kWh και τα πακέτα Standard και Performance. Μάλιστα, θα προσφέρει αυτονομία άνω των 700 χιλιομέτρων.

Η παραγωγή του εν λόγω μοντέλου θα λάβει χώρα στο εργοστάσιο του Melfi στην Ιταλία, μαζί με το δεύτερο ηλεκτρικό μοντέλο της γαλλικής μάρκας. Αυτό θα έχει την ονομασία DS 9, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει ένα το νέο DS 7, το οποίο θα το δούμε το 2025.

Το ανανεωμένο DS 3 έχει και μεγαλύτερη αυτονομία!

Η νέα πλατφόρμα STLA Medium

Επιπλέον, η μάρκα σκοπεύει να παρουσίασε τη νέα πλατφόρμα STLA Medium της Stellantis, η οποία χρησιμοποιήθηκε αποκλειστικά για ηλεκτρικά μοντέλα. Η πλατφόρμα είναι ευέλικτη και μπορεί να υποστηρίξει οχήματα μήκους 4,3 μέτρων έως 4,9 μέτρων, με μεταξόνιο 2,7 μέτρων έως 2,9 μέτρων.

Τέλος, όλα τα μοντέλα που χρησιμοποιούν την εν λόγω πλατφόρμα θα έχουν κίνηση στους μπροστά ή και στους 4 τροχούς. Σε ότι αφορά την ισχύ, αυτή θα ξεκινάει από τους 215 ίππους και θα φτάνει έως και τους 382 ίππους.

Με το 2024 προ των πυλών, περιμένουμε με ανυπομονησία τις επόμενες – ηλεκτρικές-κινήσεις της μάρκας.

abb_img
spot_img