Η Ford ανακοινώνει το ηλεκτρικό Puma Gen-E

Η ηλεκτρική έκδοση του Ford Puma θα ονομάζεται Gen-E και θα αποκαλυφθεί εντός του έτους όταν βγει από τη γραμμή παραγωγής.

Η Ford ανακοίνωσε το νέο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα αλλάξει το παιχνίδι στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων. Το ηλεκτρικό Ford Puma, γνωστό και ως Gen-E, είναι έτοιμο να κατακτήσει τους δρόμους, με αναμενόμενη αποκάλυψη αργότερα φέτος.

Αποκτήστε το νέο Ford Puma πιο εύκολα από ποτέ

Τεχνικά χαρακτηριστικά του ηλεκτρικού Ford Puma Gen-E

Προς το παρόν, η αμερικάνικη μάρκα δεν έχει δώσει ακόμα λεπτομέρειες για το νέο της ηλεκτρικό μοντέλο. Ωστόσο ξέρουμε τι να περιμένουμε. Πιο συγκεκριμένα, το ηλεκτρικό Puma θα διαθέτει την ίδια πλατφόρμα με τα φορτηγά E-Transit Courier και E-Tourneo Courier.

Ειδικότερα, όπως όλα δείχνουν θα διαθέτει σύστημα κίνησης με ισχύ 100 kW και μπαταρία περίπου 55 kWh. Με αυτά τα χαρακτηριστικά, η φόρτιση αναμένεται να είναι γρήγορη και αποτελεσματική, με τη δυνατότητα φόρτισης από 10% έως 80% σε λιγότερο από 35 λεπτά.

Επίσης, διαθέτει ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,8 ιντσών με δυνατότητα προσαρμογής, ώστε να προβάλει με ευκρινή γραφικά τις πληροφορίες που οι οδηγοί θεωρούν πιο χρήσιμες. Η κεντρική οθόνη 12 ιντσών είναι τοποθετημένη ψηλά στην κεντρική κονσόλα δίνοντας την αίσθηση ότι αιωρείται. Αυτή έχει κλίση προς τη μεριά του οδηγού ώστε να διευκολύνει την αλληλεπίδραση και να ενισχύει την σπορ αίσθηση της καμπίνας.

Test Drive || Ford Puma 1.0 EcoBoost 155PS mHEV Auto: Ταξιδιάρα ψυχή!

Χαρακτηριστικά του ICE Puma

Εκτός από το ηλεκτρικό μοντέλο, η Ford παρουσιάζει και το ICE Puma με εντυπωσιακά χαρακτηριστικά. Με ένα cockpit τύπου σπορ αυτοκινήτου και το MegaBox, έναν αποθηκευτικό χώρο 80 λίτρων κάτω από το πορτμπαγκάζ, το ICE Puma υπόσχεται μια εξαιρετική οδηγική εμπειρία. Με συστήματα όπως η υποβοήθηση πέδησης οπισθοπορείας και η υποβοήθηση πέδησης ερυθρού σταυρού, οι οδηγοί μπορούν να νιώσουν ασφάλεια και άνεση στο δρόμο.

Ford Puma 1.0L 125PS mHEV: Στην Ελλάδα με τιμή 24.995 ευρώ

Η  προοπτική της Ford για τα ηλεκτρικά οχήματα

Πέραν των συγκεκριμένων μοντέλων, η Ford εξετάζει επίσης τη δημιουργία μιας πλατφόρμας ηλεκτρικών αυτοκινήτων χαμηλού κόστους. Όπως επίσης και την πιθανή κυκλοφορία μικρότερων ηλεκτρικών οχημάτων στο μέλλον. Παρά τις οικονομικές δυσκολίες, η Ford δεσμεύεται να προχωρήσει στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, με φιλόδοξα σχέδια για νέες κυκλοφορίες.

Τέλος, μετά την ανακοίνωση του ηλεκτρικού Puma Gen-E, η Ford ανοίγει τον δρόμο για μια νέα εποχή στην κινητικότητα. Με προοπτική για περισσότερα ηλεκτρικά μοντέλα στο μέλλον, η εταιρεία αποδεικνύει την αφοσίωσή της στην καινοτομία και την αειφορία στον τομέα των μεταφορών.

Πηγή: Ford.com

abb_img
spot_img