Η Ford επενδύει στην κατασκευή δικών της μπαταριών

Η Ford Motor ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι σχεδιάζει να επενδύσει 185 εκατομμύρια δολάρια σε ένα νέο εργαστήριο μπαταριών ως ένα βήμα προς την κατασκευή των δικών της κυψελών μπαταρίας για ηλεκτρικά οχήματα.

Τα κεφάλαια θα διατεθούν για την κατασκευή του Ford Ion Park, μιας «πιλοτικής εγκατάστασης» για παραγωγή που αναμένεται να ανοίξει μέχρι το τέλος του επόμενου έτους έξω από το Detroit.

Το υπό σχεδίαση εργοστάσιο θα επιταχύνει την ανάπτυξη τεχνολογιών για ηλεκτρικά οχήματα, καθώς η εταιρεία σύμφωνα με τον Hau Thai-Tang, Chief Product Platform και Operations Officer στη Ford, σχεδιάζει να κατασκευάσει νέες κυψέλες μπαταρίας και μπαταρίες.

Η εταιρεία στην παρούσα φάση επί του παρόντος αγοράζει κύτταρα μπαταρίας από προμηθευτές, όπως η SK Innovation με έδρα τη Νότια Κορέα.

Οι μπαταρίες είναι μακράν το πιο ακριβό στοιχείο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και αντιπροσωπεύουν το ένα τέταρτο ή περισσότερο του συνολικού κόστους του οχήματος, ενώ τα εργοστάσια που κατασκευάζουν τις μπαταρίες απαιτούν τεράστια κεφάλαια.

Ford-Batteries-1

Η νέα εγκατάσταση της Ford δεν θα είναι μια πλήρης εγκατάσταση παραγωγής μπαταριών, όπως της Tesla ή της General Motors η οποία αποτελεί μέρος επένδυσης 4,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε δύο εργοστάσια παραγωγής κυψελών μπαταριών στις ΗΠΑ σε συνεργασία με την LG Energy Solution.

Ο Thai-Tang είπε ότι η Ford πιστεύει ότι εξακολουθεί να έχει νόημα να αγοράζουμε τις κυψέλες από προμηθευτές έως ότου τα ηλεκτρικά οχήματα γίνουν πιο mainstream.

Τα ηλεκτρικά οχήματα αντιπροσώπευαν μόνο το περίπου 2% των ταξινομήσεων οχημάτων στις ΗΠΑ πέρυσι, σύμφωνα με την IHS Markit.

Η Thai-Tang είπε ότι η Ford θα επικεντρωθεί στην “προώθηση” της επόμενης γενιάς μπαταριών ιόντων λιθίου.

Η εταιρεία κάνει έρευνες επίσης σε μεταλλικές μπαταρίες λιθίου στερεάς κατάστασης που θεωρούνται ασφαλέστερες και καλύτερες από τις κυψέλες που υπάρχουν στην αγορά τώρα. Είπε ακόμα ότι η Ford σχεδιάζει να το κάνει αυτό μέσω εσωτερικών εργασιών καθώς και συνεργασιών.

Το σχέδιο της Ford για κατασκευή κυψελών μπαταρίας έρχεται έξι μήνες αφότου ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Ford, Jim Farley, δήλωσε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία ενδιαφέρεται απόλυτα να παράγει τις δικές της μπαταρίες.

Ο Farley άλλαξε την πορεία που είχε ο προκάτοχός του, Jim Hackett, ο οποίος είχε δηλώσει ότι η αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει κανένα όφελος κάνοντας αυτή την ενέργεια. Ο Farley διαδέχθηκε τον Hackett την 1η Οκτωβρίου.

H Ford λάνσαρε το Mustang Mach-E, το πρώτο της ηλεκτρικό όχημα μεγάλων αποστάσεων, στα τα τέλη του περασμένου έτους.

Η εταιρεία αναμένει κυκλοφορήσει ένα ηλεκτρικό φορτηγό Ford Transit αργότερα φέτος και μια έκδοση EV του Ford F-150 pickup μέχρι τα μέσα του 2022.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!