Η Great Wall Motor «ξαναβαφτίζει» τα μοντέλα της

Η Great Wall Motor μετονομάζει τα μοντέλα της, δίνοντας τους ονόματα με αριθμούς στο πλαίσιο μίας νέας στρατηγικής.

Τα μοντέλα Ora και Wey της κινέζικης μάρκας Great Wall Motor (GWM) είναι γνωστά στην ευρωπαϊκή και όχι μόνο αγορά με αυτά τα ονόματα. Όσοι τις ήξεραν με αυτά πρέπει να τα ξεχάσουν. Η εταιρεία μας τα συστήνει από την αρχή με άλλα ονόματα, θέτοντας σε εφαρμογή νέο σχέδιο για τη στρατηγική και την επωνυμία της.

Η στροφή του ομίλου έχει να κάνει με τη δέσμευσή του για μία πιο συνεκτική και αναγνωρίσιμη παγκόσμια παρουσία, ιδιαίτερα στην ευρωπαϊκή αγορά. Μάλιστα, αποτελεί μέρος του σχεδίου «One GWM», το οποίο αλλάζει τα περίεργα ομολογουμένως ονόματα των μοντέλων Ora και Wey. Την θέση τους θα πάρουν… αριθμοί, οι οποίοι θα διευκολύνουν τη διάκριση μεταξύ των μοντέλων.

Το Next Ora Cat δείχνει τα… νύχια του!

Τα μοντέλα της Great Wall Motor ακούνε σε νέα ονόματα

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την GWM οι αριθμοί θα αντιπροσωπεύουν το σχετικό μέγεθος των οχημάτων. Ειδικότερα, τα ηλεκτρικά οχήματα Ora Funky Cat και Ora Lightning Cat. Όπως και τα Plug-In υβριδικά Wey Coffee 01 και Wey Coffee 02 δεν θα έχουν πια αυτές τις ονομασίες. Πλέον θα ονομάζονται GWM Ora 03, GWM Ora 07, GWM Wey 05 και GWM Wey 03 αντίστοιχα.

Ora: Νέο ηλεκτρικό που θυμίζει… Porsche Panamera

Ο διευθυντής ευρωπαϊκής επωνυμίας και μάρκετινγκ της GWM Europe, Thiemo Jahnke, δήλωσε:

«Το One GWM θα μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε μια ισχυρότερη επωνυμία καταναλωτή στη σκληρή ευρωπαϊκή αγορά και μια ταχύτερη αύξηση της ευαισθητοποίησης και εξοικείωσης. Μια ισχυρότερη επωνυμία θα είναι επίσης ικανή να δημιουργήσει υψηλότερη φυσική ζήτηση και υψηλότερες αξίες μεταπώλησης».

Κίνα: Οι επενδύσεις στο υδρογόνο είναι το μέλλον

Ποιος ο σκοπός των αριθμών ως ονόματα

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι αριθμοί ως ονόματα θα προσδιορίζουν το μέγεθος του εκάστοτε οχήματος. Το 2024, η GWM σχεδιάζει να επεκτείνει περαιτέρω τη γκάμα μοντέλων στην Ευρώπη με το GWM Ora 07. Παλαιότερα γνωστό ως Ora Lightning Cat). Όπως επίσης, και το GWM Wey 03 (Wey Coffee 02), ενώ το 2025 θα κυκλοφορήσει ακόμη ένα μοντέλο.

Τέλος, ο αριθμός των πωλήσεων στην ευρωπαϊκή αγορά αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά από το επόμενο έτος. Σε πρώτη φάση η GWM  σχεδιάζει να διαθέτει τα ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά της σε Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία και Σουηδία. Κατόπιν, έχει βάλει ως στόχος τις εξής χώρες Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Αυστρία, Ελβετία, Δανία, Ισλανδία και Βουλγαρία μέσω συνεργατών.

 

abb_img
spot_img