Κίνα: Οι επενδύσεις στο υδρογόνο είναι το μέλλον

Η Κίνα επενδύει στην επεξεργασία του υδρογόνου ως καύσιμο, το οποίο θα συντελέσει στην περαιτέρω μείωση των εκπομπών άνθρακα.

Ακούστε το άρθρο

Η μεγαλύτερη, πλέον, αγορά του κόσμου, η Κίνα επενδύει στην παραγωγή υδρογόνου μετά τη στροφή της προς την ηλεκτροκίνηση. Ένας από τους βασικούς στόχους της Κίνας παραμένει η μείωση των εκπομπών άνθρακα. Προσπαθεί, λοιπόν, παράλληλα με την ηλεκτροκίνηση να το πετύχει με τις επενδύσεις στην υδρογονοκίνηση.

Η Κίνα στοχεύει στα FCEV

Η εξέλιξη της τεχνολογίας δεν αποκλείει την εμφάνιση περισσότερων αυτοκινήτων, τα οποία χρησιμοποιούν υδρογόνο ως καύσιμο. Η Κίνα, λοιπόν, στοχεύει στην κυκλοφορία 50.000 τέτοιων οχημάτων έως το 2025.

Έρευνα: Απίθανη η χρήση κυψελών υδρογόνου στα αυτοκίνητα

Η αρμόδια, μάλιστα, υπηρεσία της χώρας αποσκοπεί στην παραγωγή 100.000-200.000 τόνων υδρογόνου ετησίως το 2025. Με αυτό τον τρόπο, λοιπόν, η Κίνα επιθυμεί την προσέλκυση επενδυτών και υπέρμαχων της κίνησης με υδρογόνο. Να σημειώσουμε, ότι στη χώρα πωλήθηκαν 1.586 οχήματα υδρογόνου πέρυσι.

Toyota και Hyundai υπέρ του υδρογόνου

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες ήδη δοκιμάζουν την κίνηση με υδρογόνο είναι η Toyota και η Hyundai. Η κορεάτικη φίρμα θα διαθέσει στην Κίνα οχήματα με καύσιμο το υδρογόνο.

Η νέα Alpine A4810 με υδρογόνο!

Τα πρώτα, λοιπόν, οχήματα θα είναι ελαφρά φορτηγά και στη συνέχεια τα επιβατικά. Ο στόχος, δηλαδή, της εταιρείας αγγίζει τα 6.500 οχήματα ετησίως. Επιπλέον, το πρώτο επιβατικό της Hyundai θα είναι το Nexo FCEV.

Τέλος, η εταιρεία Great Walls Motors θα επενδύσει περίπου 1 δισ. γουάν στην έρευνα και την ανάπτυξη του υδρογόνου.

abb_img