Η Heart Aerospace «πετάει» με… νέες μπαταρίες!

Η εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών Heart Aerospace, αναπτύσσει νέο σύστημα μπαταριών για τα αεροσκάφη της, με τη βοήθεια της BAE Systems.

Το περασμένο Αύγουστο η εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών Heart Aerospace, παρουσίασε το ηλεκτρικό αεροσκάφος ES-30. Μάλιστα, το εν λόγω ηλεκτρικό αεροσκάφος ήρθε να αντικαταστήσει το ES-19. Διαθέτει χώρο για 30 επιβάτες και προσφέρει αυτονομία 200 χιλιομέτρων.

Η σουηδική εταιρεία στοχεύει στην ανάπτυξη ενός νέου συστήματος μπαταριών για το ES-30. Προφανώς, αυτό θα λειτουργήσει με μηδενικές εκπομπές και χαμηλό θόρυβο. Ωστόσο, να σημειώσουμε ότι σε αυτή την προσπάθεια η εταιρεία δεν είναι μόνη της. Πιο συγκεκριμένα, η φίρμα έχει τη βοήθεια της BAE Systems, κορυφαίας εταιρείας τεχνολογίας.

Η Heart Aerospace παρουσιάζει το ES-30

Ο Γενικός Διευθυντής της BAE Systems, Ehtisham Siddiqui, δήλωσε:

«Η κορυφαία λύση μας στον κλάδο βασίζεται σε δεκαετίες εμπειρίας στην παροχή τεχνολογιών και συστημάτων που απαιτούνται για την πρόοδο των βιώσιμων μεταφορών. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με την Heart Aerospace στο καινοτόμο σύστημα μπαταριών για το ηλεκτρικό αεροσκάφος της».

Heart Aerospace ES-30: Έτοιμο να «ηλεκτρίσει» τους ουρανούς!

Μία ματιά στο Heart Aerospace ES-30

Το ES-30 πετάει με 4 ηλεκτρικούς κινητήρες. Οι γεννήτριες για την επέκταση της εμβέλειας του αεροσκάφους, χρησιμοποιούν βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα (SAF).

Επιπλέον, έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει 30 επιβάτες στο αεροσκάφος με αμιγώς ηλεκτρική εμβέλεια 200 χιλιομέτρων και εκτεταμένη εφεδρική υβριδική εμβέλεια 400 χιλιομέτρων. Τέλος, είναι δυνατή η επέκταση της εμβέλειας στα 800 χιλιόμετρα, εάν οι επιβάτες σε μία πτήση είναι 25.

Η αναβάθμιση που σχεδιάζει η εταιρεία θα επιτρέψει την αύξηση της ωφέλιμης ενέργειας με το ίδιο βάρος. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη διάρκεια πτήσης και περισσότερες επιλογές διαδρομών.

H Heart Aerospace επιλέγει τη Siemens για τα ηλεκτρικά της αεροσκάφη

Η CEO της Heart Aerospace, Sofia Graflund, σχολίασε:

«Η εκτεταμένη εμπειρία της BAE Systems στην ανάπτυξη μπαταριών για βαρέως τύπου επίγειες εφαρμογές και η εμπειρία της στην ανάπτυξη κρίσιμων για την ασφάλεια συστημάτων ελέγχου για την αεροδιαστημική, την καθιστούν ιδανικό συνεργάτη σε αυτό το σημαντικό επόμενο βήμα για το ES-30 και για την αεροπορική βιομηχανία. Ανυπομονούμε να απεξαρτήσουμε από κοινού τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στα αεροπορικά ταξίδια».

Editorial