Η Heart Aerospace παρουσιάζει το ES-30

Η Heart Aerospace θα λανσάρει το ES-30, ένα υβριδικό - ηλεκτρικό αεροσκάφος 30 θέσεων, με αυτονομία 200 χιλιομέτρων.

Η σουηδική εταιρεία ανάπτυξης ηλεκτρικών αεροσκαφών, Heart Aerospace, παρουσίασε το ES-30. Το ES-30 αποτελεί ένα υβριδικόηλεκτρικό αεροσκάφος, το οποίο προσφέρει αυτονομία 200 χιλιομέτρων. Επιπλέον, το εμπορικό λανσάρισμα του αεροσκάφους αναμένεται μέσα στο 2028, ενώ ήδη μετρά πολλούς θαυμαστές που θέλουν να το αποκτήσουν.

Volkswagen V. MO: Ένας «Ιπτάμενος Τίγρης» από την Κίνα!

Το Heart Aerospace ES 30 μεταφέρει μέχρι 30 επιβάτες

Το ES-30 αντικαθιστά το ES-19 της Heart Aerospace. Μάλιστα, το συγκεκριμένο αεροσκάφος, έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 30 επιβατών και η αυτονομία του αγγίζει τα 200 χιλιόμετρα. Ακόμη, η εμβέλεια του φτάνει τα 400 χιλιόμετρα με τη χρήση 2 εφεδρικών γεννητριών.

Το ES-30 πετάει με τέσσερις ηλεκτρικούς κινητήρες. Οι γεννήτριες για την επέκταση της εμβέλειας του αεροσκάφους χρησιμοποιούν βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα (SAF). Τέλος, είναι δυνατή η επέκταση της εμβέλειας στα 800 χιλιόμετρα, εάν οι επιβάτες σε μία πτήση είναι 25.

Aegean Airlines: Με βιώσιμα καύσιμα από ΕΛΠΕ και Neste

Ποιες αεροπορικές εταιρείες εκδηλώνουν ενδιαφέρον

Για την απόκτηση του νέου ES-30 της Heart Aerospace, ενδιαφέρον από την αρχή έχει εκδηλώσει η Air Canada. Μάλιστα, η καναδική εταιρεία έχει επενδύσει 5 εκατομμύρια δολάρια στην Heart Aerospace. Παράλληλα, ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει η United Airlines και η Mesa Air.

Αεροταξί στη Θεσσαλία μετά το 2026!

O CEO της Heart Aerospace, Anders Forslung, δήλωσε:

«Το ES-30 είναι ένα ηλεκτρικό αεροσκάφος που μπορεί πραγματικά να χρησιμοποιήσει η βιομηχανία. Έχουμε αναπτύξει ένα οικονομικά αποδοτικό αεροσκάφος που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι αεροπορικές εταιρείες για να παρέχουν καλές υπηρεσίες σε ένα ευρύ φάσμα δρομολογίων. Με το ES-30, μειώνουμε τις εκπομπές από τα αεροπορικά ταξίδια πριν από το τέλος αυτής της δεκαετίας και η ανταπόκριση της αγοράς είναι φανταστική».

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!