Η Honda «ανοίγει τα φτερά της» με προορισμό τη βιομηχανία των eVTOL

Η Honda ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να «ανοίξει τα φτερά της» στη βιομηχανία των eVTOL’s με στόχο τη δημιουργία ενός δικού της πρωτότυπου, υβριδικού ηλεκτρικού οχήματος.

Σημειώνει μάλιστα ότι το μεγαλύτερο μέρος του ανταγωνισμού της στοιχηματίζει στην αμιγώς ηλεκτρική βιωσιμότητα, αλλά εστιάζει, επίσης, στο γεγονός ότι είναι, προς το παρόν, περιορισμένη η γκάμα που τη συνοδεύει.

Το όραμα της Honda για το μέλλον της εναέριας κινητικότητας

Η Honda βλέπει την εναέρια κινητικότητα ως μία από τις βασικές αγορές, στις οποίες μπορεί να εισέλθει μέσα τις επόμενες δεκαετίες, παράλληλα με τη ρομποτική και την εξερεύνηση του διαστήματος.

Η ανακοίνωση έρχεται ως μέρος του 2030 Vision της Honda, ενός σχεδίου για τη δημιουργία μιας ενιαίας εταιρικής στρατηγικής και την ευθυγράμμιση των επιχειρηματικών στόχων της, καθώς και τον επαναπροσδιορισμό του μέλλοντος της κινητικότητας.

Διαβάστε επίσης: Αυτό είναι το πολυτελές αερόπλοιο που θα πραγματοποιεί ταξίδια στον Βόρειο Πόλο

«Το 2050, όταν η Honda θα είναι πάνω από 100 ετών, οραματιστήκαμε πώς θέλουμε να είναι η εταιρεία. Και με βάση αυτό, καθορίσαμε πώς θέλουμε να μοιάζει το 2030 και το συνοψίσαμε κάτω από τη λεζάντα 2030 Vision της Honda», αναφέρει σχετικά η ιστοσελίδα της εταιρείας.

Η Honda σχεδιάζει να δαπανήσει 45 δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα έξι χρόνια σε αναδυόμενες τεχνολογίες. Πρόκειται ουσιαστικά για μια απίστευτη δέσμευση για το μέλλον των μεταφορών συνολικά.

Οι βασικές τεχνολογίες σε αυτούς τους τομείς συνδέονται με τις υπάρχουσες επιχειρήσεις μας”, δήλωσε ο Marcos Frommer, επικεφαλής εταιρικών επικοινωνιών της Honda, σε συνέντευξη με δημοσιογράφους “και θα επεκταθούμε σε αυτούς τους νέους τομείς διευρύνοντας την βασική μας δραστηριότητα ως εταιρεία κινητικότητας… “

Η Honda έχει ένα μικρό πλεονέκτημα έναντι άλλων εταιρειών αυτοκινήτων στην εναέρια κυκλοφορία

Ο Marcos Frommer ανακοίνωσε την απόφαση της εταιρείας να διαμορφώσει ένα υβριδικό eVTOL και όχι ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, δηλώνοντας ότι οι πελάτες τους θα προτιμούσαν μεγαλύτερη εμβέλεια για την πραγματοποίηση των υπεραστικών μετακινήσεων.

Η Honda δεν έχει ήδη δημοσιεύσει πολλές τεχνικές λεπτομέρειες σχετικά με το πρωτότυπό της. Στο σχεδιασμό αναφέρεται ότι θα μπορεί να πραγματοποιήσει πτήσεις καλύπτοντας αποστάσεις 400 χιλιομέτρων.

Η εταιρεία στοχεύει σε δοκιμαστικές πτήσεις που θα ξεκινήσουν να πραγματοποιούνται μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια, καθώς και στο ότι θα έχει λάβει την απαραίτητη σχετική πιστοποίηση έως το 2030.

Διαβάστε επίσης: Honda και JAXA μελετούν την δημιουργία “κυκλικού συστήματος ανανεώσιμης ενέργειας” στο διάστημα

Η Honda συμμετέχει στο εγχείρημα της εναέριας κυκλοφορίας για evtol μαζί με πολλές άλλες εταιρείες αυτοκινήτων. Οι Toyota, GM και Hyundai έχουν ήδη ανακοινώσει τα σχετικά τους σχέδια, μεταξύ άλλων.

Η Honda μπορεί να έχει ένα μικρό πλεονέκτημα έναντι άλλων εταιρειών αυτοκινήτων, καθώς διαθέτει ήδη εμπειρία στην κατασκευή εξειδικευμένων επιχειρηματικών αεροσκαφών και διαθέτει πληθώρα εσωτερικών αεροναυτικών τεχνικών ικανοτήτων.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!