Η Hyundai ετοιμάζει ηλεκτρικό με τιμή κάτω από 20.000 ευρώ!

Η Hyundai θέλει να φέρει τα πάνω-κάτω στην ευρωπαϊκή αγορά, με το λανσάρισμα ενός μικρού, ηλεκτρικού αυτοκινήτου πόλης με σούπερ τιμή.

Ένα μικρό και ταυτόχρονα προσιτό ηλεκτρικό μοντέλο ετοιμάζει η Hyundai, το οποίο μάλιστα θα προορίζει αποκλειστικά για την ευρωπαϊκή αγορά. Με αυτό στοχεύει στη διατήρηση του μεριδίου αγοράς της στην Ευρώπη, καθώς οι κανονισμοί «πιέζουν» για την ηλεκτρική μετάβαση.

Τα περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα προβληματίζουν κυρίως για τις «τσουχτερές» τιμές τους. Ωστόσο, κάποιες μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείες τείνουν να παράγουν μικρότερα και οικονομικότερα μοντέλα. Έτσι, η κορεάτικη μάρκα ακολουθεί τα βήματά τους και αναπτύσσει ένα μικρό μοντέλο για ένα πιο ευρύ κοινό.

Το νέο εργοστάσιο της Hyundai θα είναι μόνο για ηλεκτρικά!

Αργεί το νέο ηλεκτρικό της Hyundai

Ο επικεφαλής του τμήματος Marketing της Hyundai, Andreas-Christoph Hofmann επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία έχει στα πλάνα της τη δημιουργία ενός μικρού φθηνού ηλεκτρικού αυτοκινήτου πόλης. Ωστόσο, προειδοποίησε ότι η εξέλιξή του θα καθυστερήσει, καθώς είναι μία δύσκολη διαδικασία.

Hyundai: Οικοσύστημα κινητικότητας υδρογόνου για την Τσεχία

Ο στόχος για το νέο ηλεκτρικό μοντέλο είναι να μην ξεπερνάει τα 20.000 ευρώ, με τον Hoffman να δηλώνει:

«Όλοι στη βιομηχανία γνωρίζουν ότι ο στόχος για ένα όχημα τέτοιου τύπου είναι 20.000 ευρώ».

H εταιρεία στοχεύει στην παρουσίαση 11 νέων ηλεκτρικών μοντέλων στην Ευρώπη μέχρι και το 2030. Με το πρώτο εξ’ αυτών να αντικαθιστά το i10, το οποίο είναι από τα ελάχιστα μοντέλα της κατηγορίας που δεν έχει εξηλεκτριστεί.

Αργεί η κυκλοφορία του υδρογονοκίνητου Hyundai Nexo

Σε άνοδο οι πωλήσεις

Επιπλέον, αξίζει να αναφέρουμε ότι οι πωλήσεις της μάρκας στις αγορές της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου παρουσίασαν αύξηση 8,2 %. Και μάλιστα, σε μία αγορά που παρουσιάζει ύφεση κατά 14%. Τέλος, όπως ανακοίνωσε και ο Hoffman, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αντιπροσώπευαν το 16% των συνολικών πωλήσεων της Hyundai.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!