Το νέο εργοστάσιο της Hyundai θα είναι μόνο για ηλεκτρικά!

Η Hyundai Motors ανακοίνωσε την κατασκευή εργοστασίου, το οποίο θα αναλάβει την παραγωγή αποκλειστικά ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Hyundai δίνει τη δέουσα προσοχή στην παραγωγή των ηλεκτρικών της μοντέλων, με την κατασκευή ενός εργοστασίου αποκλειστικά για αυτά. Η κορεάτικη μάρκα, έπειτα από πρόσφατη ανακοίνωσή της, γνωστοποίησε ότι θα προχωρήσει στην δημιουργία του συγκεκριμένου εργοστασίου, με στόχο να παράγει εκείνη τα ηλεκτρικά της μοντέλα.

Αποκάλυψη τώρα για το Ioniq 6!

Το πρώτο εργοστάσιο της Hyundai μετά από χρόνια

Μάλιστα, το συγκεκριμένο εργοστάσιο, είναι το πρώτο που θα ανοίξει η μάρκα στην έδρα της έπειτα από 26 χρόνια. Υπενθυμίζουμε ότι το τελευταίο ήταν το εργοστάσιο στη πόλη Asan, το 1996. Επιπλέον, ο όμιλος δήλωσε ότι θα επενδύσει 48,1 δισεκατομμύρια δολάρια στη Νότια Κορέα έως και το 2025. Την ίδια χρονολογία θα είναι έτοιμο και το εργοστάσιο.

Hyundai και Healthy Seas καθαρίζουν την Ιθάκη

Ωστόσο, τον Μάιο δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε επένδυση 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή εγκαταστάσεων παραγωγής μπαταριών στη πολιτεία Georgia, των ΗΠΑ. Η κατασκευή του θα ξεκινήσει στις αρχές του 2023 και θα είναι έτοιμο το πρώτο εξάμηνο του 2025, σύμφωνα με την κορεάτικη φίρμα.

Hyundai και Michelin προστατεύουν το περιβάλλον

O αναλυτής της Hyundai Motor Securities, Chang Moon-su δήλωσε:

«Οι πωλήσεις οχημάτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης θα πάψουν σε ορισμένες αγορές, επομένως το νέο εργοστάσιο EV είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση της Hyundai Motor».

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!