Η ιδέα ενός αυτόνομου Apple Car εμπνέει ακόμα

H οδήγηση για τη μεταφορά ενός μόνο ή ακόμα και δύο επιβατών σε ένα πενταθέσιο αυτοκίνητο είναι αν κανείς το καλοσκεφτεί... κάτι σαν σπατάλη.

Το Apple Car είναι πάντα επίκαιρο με τον τρόπο του. Μάλιστα στατιστικά, τα οχήματα τα οποία μπορούν να μεταφέρουν έως και πέντε άτομα συνήθως πραγματοποιούν διαδρομές με μόλις έναν ή δύο επιβάτες. Πώς στα αλήθεια θα έμοιαζαν όμως οι δρόμοι, γεμάτοι με διθέσια αυτοκίνητα;

Όσο το Apple Car παραμένει… ένα μη πραγματικό αυτοκίνητο, επιμένει να εμπνέει

Apple Car

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο CEO της Αpple, Tim Cook, άφησε παλαιότερα να εννοηθεί, ότι ο τεχνολογικός κολοσσός έχει μπει στη διαδικασία να αναπτύξει ένα project σχετιζόμενο με ένα αυτόνομο, ηλεκτρικό όχημα. 

Το συγκεκριμένο project έχει γίνει γενικά γνωστό ως «Project Titan», αλλά όπως ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πολλές από τις ιδέες τις Apple στην πραγματικότητα ποτέ δεν υλοποιούνται».

Ο Tim Cook ανέφερε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη που είχε δώσει στη δημοσιογράφο Kara Swisher από τους New York Times: «Η αυτονομία πρόκειται κατά τη γνώμη μου για μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη της τεχνολογίας. Σε μεγάλο βαθμό ένα αυτοκίνητο μοιάζει με ένα ρομπότ. Υπάρχουν πολλά που μπορεί κανείς να κάνει εξελίσσοντας την αυτονομία, θα δούμε και τι θα κάνει η Apple για αυτό.»

Το γεγονός ότι η Apple θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα αυτόνομο αυτοκίνητο, δεν θα σήμαινε αυτομάτως ότι το αυτοκίνητο αυτό θα έβγαινε και στην αγορά.

Ο CEO της Apple ανέφερε, επίσης:

«Εξετάζουμε πάρα πολλά πράγματα γενικότερα, αλλά πολλά από αυτά δεν βλέπουν ποτέ το φως της ημέρας. Δεν θέλω όμως να αποκλείσω το συγκεκριμένο ενδεχόμενο».

Ο Tim Cook είχε τότε αρνηθεί να σχολιάσει αν το project της Apple πρόκειται για ένα αυτοκίνητο ή για την τεχνολογία που μπορεί να συνδυαστεί με ένα αυτοκίνητο. Τελικά είχε κλείσει την συγκεκριμένη συνέντευξη του λέγοντας, κάπως γενικόλογα, ότι η σύζευξη του hardware, software και των υπηρεσιών είναι το σημείο όπου ξεκινά η «μαγεία» της τεχνολογίας.

Το κενό μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας συμπληρώνει το concept Apple Autonomous

Apple Car

Το κενό μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας, συμπληρώνει, αυτή τη φορά όμως, το concept Apple Autonomous.

Το συγκεκριμένο διθέσιο όχημα προβλέπει ένα μέλλον γεμάτο από αυτόνομα διθέσια οχήματα που θα λειτουργούν αθόρυβα. Φυσικά μετά το πέρας κάθε διαδρομής, θα μπορούν να επιστρέφουν στο προκαθορισμένο σημείο στάθμευσης, «εντελώς αυτόνομα».

Η σκέψη της οδήγησης ενός Apple Car είναι από μόνη της ελκυστική, αλλά όπως όλα δείχνουν δεν πρόκειται να οδηγήσουμε ένα αυτόνομο ηλεκτρικό Apple Car, πριν από το 2028.

Apple Car

Το αυτοκίνητο σε κάθε περίπτωση βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο του κύκλου εξέλιξης του και δεν υπάρχουν εικόνες που να δείχνουν πώς θα ήταν στην πραγματικότητα.

Ο κινεζικός κολοσσός smartphone Xiaomi θα λανσάρει ηλεκτρικό αυτοκίνητο το 2024

Έως τότε όμως, ιδέες όπως το Apple Autonomous, από τον σχεδιαστή Devanga Borah, θα μας κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

abb_img
spot_img