Η ιστορία εξέλιξης του φωτισμού της Audi

Η έκθεση «The Speed of Light» στο μουσείο της Audi αφηγείται όλη την ιστορία της εξέλιξης του φωτισμού μέσα από την πλούσια ιστορία της.

Η έκθεση «The Speed of Light» στο μουσείο της Audi στο Ingolstadt, ανατρέχει στις απαρχές των συστημάτων φωτισμού των αυτοκινήτων. Δέκα οχήματα είναι εκεί για την επισήμανση διαφορετικών περιόδων στην τεχνολογία φωτισμού.

Επιπλέον, άλλα εκθέματα αντιπροσωπεύουν τη λειτουργικότητα και τη γοητεία των συνεχώς εξελισσόμενων τεχνολογιών των προβολέων και των πίσω φωτιστικών σωμάτων.

Νέο λογότυπο για την Audi!

Η ιστορία φωτισμού στο ειδικό μουσείο της Audi

Τα πρώτα αυτοκίνητα ακολούθησαν μετά τις άμαξες και αρχικά υιοθέτησαν παρόμοια τεχνολογία φωτισμού, δηλαδή τη φλόγα από τα κεριά. Από τα κεριά μέχρι τους μεταγενέστερους λαμπτήρες κηροζίνης, η εξέλιξη του φωτισμού των αυτοκινήτων ήταν ραγδαία.

Έπειτα οι προβολείς καρβιδίου ήταν αυτοί που μεσολάβησαν μέχρι την εφαρμογή των ηλεκτρικών συστημάτων φωτισμού. Το λεγόμενο «φως της Bosch» που εμφανίστηκε το 1913 ήταν το πρώτο σημαντικό ορόσημο και το πρώτο βήμα προς τους σύγχρονους προβολείς. Η εξέλιξη των λαμπτήρων με δύο συρμάτινα νήματα το 1924, επέτρεψε την ύπαρξη μεγάλης και μεσαίας σκάλας σε έναν προβολέα.

Με την έλευση της τεχνολογίας αλογόνου στις αρχές της δεκαετίας του 1970, η τεχνολογία φωτισμού της Audi εξελίχθηκε άμεσα. Έπειτα, το 1994, οδήγησε μια νέα εποχή φωτισμού, με την πρώτη εφαρμογή προβολέων xenon στο A8.

Μάλιστα το 2004, τα φώτα ημέρας LED τοποθετήθηκαν στο ευρείας παραγωγής A8 W12. Μετά από τέσσερα χρόνια, η γερμανική εταιρεία παρουσίασε τους πρώτους πλήρως LED προβολείς στο Audi R8. Το 2014 όμως, σηματοδότησε μία ακόμη παγκόσμια πρωτιά όταν χρησιμοποίησε λέιζερ ως πρόσθετη μεγάλη σκάλα σε μοντέλα της γκάμας της.

Η πιο μεγάλη ώρα για το Audi Q8 e-tron!

Η ιστορία ξεκινάει από το Audi Type C

Το παλαιότερο έκθεμα στην «The Speed of Light» είναι ένα Type C του 1919 με προβολείς ακετυλενίου. Επιπλέον, ένα Horch 10/50 PS του 1925 διαθέτει ήδη ηλεκτρικά φώτα. Εκεί υπάρχει και ένα Horch 850 Cabriolet του 1936 το οποίο διαθέτει μεγάλη σκάλα με λαμπτήρα νημάτων. Δίπλα, ένα DKW F 91 του 1954 με κίτρινα φώτα ομίχλης.

Οι διπλοί προβολείς σε ένα Audi 80 GTE του 1976 διαθέτουν τεχνολογία αλογόνου. Επιπλέον, ένα S6 του 1994 διαθέτει φώτα xenon και ένα Audi R8 LMX του 2014 με μεγάλη σκάλα λέιζερ. Επίσης, ένα Audi A8 του 2017 με προβολείς HD Matrix LED, με λέιζερ ως πρόσθετη μεγάλη σκάλα.

Audi και Sauber μαζί στη Formula 1 από το 2026

Κορυφαία τεχνολογία από το πρωτότυπο Audi AI:CON

Τη νέα ειδική έκθεση στο μουσείο της μάρκας ολοκληρώνει το πρωτότυπο Audi AI:CON. Τόσο το μπροστινό όσο και το πίσω μέρος λειτουργούν ως πλήρως ψηφιοποιημένες επιφάνειες οθόνης. Μάλιστα, τις οθόνες αυτές αποτελούν εκατοντάδες τριγωνικά τμήματα από εικονοστοιχεία (pixel).

Η ιδέα πίσω από αυτό το concept είναι τα φώτα αυτοκινήτου του μέλλοντος να ξεπεράσουν τη μονοδιάστατη λειτουργία τους. Σκοπός είναι η εξέλιξή τους ως ένα ευέλικτο μέσο επικοινωνίας με τον έξω κόσμο, προσφέροντας μία πρόσθετη ασφάλεια για τους οδηγούς.

H εφαρμογή Audi Connect Plug & Play κάνει τα πάντα

Ψηφιακή επίσκεψη στην έκθεση «The Speed of Light»

Από τις 18 Νοεμβρίου έως 4 Ιουνίου του 2023, μπορείτε να επισκεφθείτε ψηφιακά την «The Speed of Light». Αυτό είναι εφικτό μέσω της εφαρμογής Audi Tradition, η οποία χρησιμεύει ως ψηφιακός ξεναγός στο μουσείο της εταιρείας στο Ingolstadt.

Τέλος, οι επισκέπτες μαθαίνουν τα πάντα για τα αυτοκίνητα και τα εκθέματα που υπάρχουν σε μορφή κειμένου. Επιπλέον, για επιλεγμένα οχήματα υπάρχει ηχητική περιγραφή και πανοραμική θέαση 360 μοιρών.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!