Η Jeep εξελίσσει την εκτός δρόμου αυτόνομη οδήγηση

Μέσω ενός σύντομου video, η Jeep μας δίνει μία πρώτη γεύση από την προηγμένη τεχνολογία AI και την αυτόνομη οδήγηση εκτός δρόμου.

Συμπίπτοντας με την Εθνική Ημέρα Αυτόνομων Οχημάτων στις ΗΠΑ, η Jeep μας εντυπωσιάζει για ακόμη μία φορά. Πιο συγκεκριμένα, η αμερικάνικη φίρμα μας δίνει μία μικρή πρόγευση για την μελλοντική γενιά των συστημάτων οδήγησης εκτός δρόμου. Ειδικότερα, στο video που δημοσίευσε η Jeep, βλέπουμε την Neda Cvijetic, Επικεφαλής AI & Αυτόνομης Οδήγησης της Stellantis, να μας παρουσιάζει τα προτερήματα αυτής της τεχνολογίας.

Μάλιστα, οι δοκιμές της μάρκας λαμβάνουν χώρα στην Moab της Γιούτα, χρησιμοποιώντας τα τελευταία πρωτότυπα με τεχνολογία αυτοματοποιημένης οδήγησης εκτός δρόμου. Προφανώς, η ανάπτυξη αυτής της τεχνολογίας αφορά αποκλειστικά τα μοντέλα της, τα οποία έχουν στο DNA τους τις ισχυρές εκτός δρόμου ικανότητες.

Test Drive || Jeep Renegade e-Hybrid: Το μέλλον είναι τώρα!

Η Jeep εξελίσσει την εκτός δρόμου αυτόνομη οδήγηση

Με πρωταγωνιστές 2 εξηλεκτρισμένα Jeep Grand Cherokee 4xe

Στο video, βασικοί πρωταγωνιστές, εξοπλισμένοι με αυτή την τεχνολογία, είναι 2 Jeep Grand Cherokee 4xe. Σύμφωνα με την εταιρεία, το σύστημα αυτό είναι κατάλληλο τόσο για συμβατικούς οδηγούς, όσο και για μυημένους off-roaders. Επιπλέον, μπορεί να προσφέρει άνεση και ασφάλεια, ακόμα και αν το όχημα κινείται σε δύσβατα μονοπάτια.

Ωστόσο, η πρωτοποριακή αυτή τεχνολογία, μπορεί να βοηθήσει τους μελλοντικούς ιδιοκτήτες οχημάτων Jeep, ακόμα και στις δύσκολες καθημερινές συνθήκες οδήγησης. Η μάρκα είναι στην πρώτη γραμμή της ανάπτυξης τεχνολογίας αυτοματοποιημένης οδήγησης εκτός δρόμου. Παράλληλα, με την πλήρη γκάμα SUV 4xe που διαθέτει, διευρύνει την ηγετική της θέση στον εξηλεκτρισμό των οχημάτων εκτός δρόμου.

H πρωτοπόρος Jeep εξηλεκτρίζει τις πωλήσεις στις Η.Π.Α.

Η Jeep εξελίσσει την εκτός δρόμου αυτόνομη οδήγηση

Τι δήλωσε ο Christian Meunier, Διευθύνων Σύμβουλος της μάρκας:

«Με τον ίδιο τρόπο που η τετρακίνηση 4xe μας οδηγεί σε νέα επίπεδα όσον αφορά την ικανότητα κίνησης εκτός δρόμου των Jeep, αυτά τα νέα, προηγμένα συστήματα οδήγησης θα βοηθήσουν περισσότερους πελάτες σε όλο τον κόσμο ζήσουν και να απολαύσουν την περιπέτεια. Τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και η τεχνολογία στην οποία βασίζονται, θα έχουν πραγματικές εφαρμογές εντός και εκτός δρόμου σε ένα ευρύ φάσμα συνθηκών οδήγησης».

H Jeep επιταχύνει περαιτέρω τον εξηλεκτρισμό της

Η Jeep θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι το πλήρες video για μελλοντική γενιά των συστημάτων αυτόνομης οδήγησης εκτός δρόμου. Ωστόσο, προς το παρόν, στο παρακάτω κλιπ, μπορείτε να πάρετε μία πρώτη γεύση για το τι ετοιμάζει η αμερικάνικη φίρμα:

abb_img
spot_img