Test Drive || Jeep Renegade e-Hybrid: Το μέλλον είναι τώρα!

Δοκιμάζουμε το ήπια υβριδικό Jeep Renegade e-Hybrid των 130 ίππων και απολαμβάνουμε τη νέα εποχή της αμερικάνικης φίρμας.

Το Jeep Renegade είναι ένα μοντέλο με μεγάλη ιστορία για την αμερικάνικη φίρμα, ενώ η σύμπραξη του Fiat Group με τον όμιλο Chrysler, έφερε την σύγχρονη εποχή του. Πλέον, ως Jeep Renegade e-Hybrid διαθέτει ήπια υβριδικό σύνολο, το οποίο συνοδεύει τον 1.500άρη κινητήρα με τους 130 ίππους.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Jeep, το Renegade έχει σαφείς επιρροές από το Wrangler. Κάτι που το διαπιστώνει κανείς αν κοιτάξει προσεκτικά τα φωτιστικά σώματα εμπρός, όσο και τα πίσω, τα οποία είναι τεχνολογίας LED.

Τον περιπετειώδη χαρακτήρα του Renegade ενισχύει η σεβαστή απόσταση από το έδαφος, που αγγίζει τα 171 χιλιοστά. Για να γίνει αντιληπτή η υβριδική φύση του μοντέλου πρέπει να προσέξει κανείς το διακριτικό πράσινο «e» στην πίσω πόρτα. Όπως και το αυτοκόλλητο με τη φράση «There is only one Earth».

H Jeep επιταχύνει περαιτέρω τον εξηλεκτρισμό της

Ποιοτική και ευρύχωρη η καμπίνα του Renegade e-Hybrid

Από την πρώτη επαφή με το εσωτερικό του Renegade e-Hybrid, είναι εμφανής η ποιότητά του. Τα υλικά είναι ποιοτικά και η συναρμογή δεν χωρά αμφισβήτηση. Παράλληλα, ξεχωρίζει η εκτενής χρήση ανακυκλωμένων υλικών, όπως η επένδυση SEAQUAL των καθισμάτων. Ένα καινοτόμο υλικό από ανακυκλωμένα πλαστικά, τα οποία έχουν συλλεγεί από τους ωκεανούς.

Στο κέντρο της κονσόλας ξεχωρίζει τo infotainment Uconnect των 8,4 ιντσών. Εύκολο στη χρήση, με καλή ευκρίνεια και καλή απόκριση στις εντολές του οδηγού. Οι διαθέσιμοι χώροι για τους επιβάτες είναι παραπάνω από ικανοποιητικοί με 5 ενήλικες να είναι άνετοι χωρίς ιδιαίτερες παραχωρήσεις. Επιπλέον, ο χώρος αποσκευών έχει χωρητικότητα 351 λίτρων.

Το Jeep Renegade 4xe στην υπηρεσία του Νόμου

Αποδοτικό και οικονομικό το Jeep Renegade e-Hybrid

Κάτω από το μυώδες καπό του Jeep Renegade e-Hybrid υπάρχει ο 1.500άρης turbo βενζινοκινητήρας. Αυτός συνεργάζεται με το ήπια υβριδικό σύστημα 48V, το οποίο είναι όμοιο με της Alfa Romeo Tonale. Η ισχύς του μηχανικού συνόλου αγγίζει τους 130 ίππους και η ροπή τα 240 Nm. Μάλιστα, να σημειώσουμε ότι η ροπή είναι διαθέσιμη από τις μόλις 1.500 σ.α.λ.!

Τη μετάδοση της κίνησης εξασφαλίζει το νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων. Σε αυτό συναντάμε και τον ηλεκτροκινητήρα των 48V, απόδοσης 20 ίππων. Επιπλέον, υπάρχει και ένας ηλεκτροκινητήρας BSG (Belt Starter Generator), όπως σε όλα τα ήπια υβριδικά συστήματα, ο οποίος αναλαμβάνει τη φόρτιση της μπαταρίας των 48V. Όπως επίσης και την ομαλή επανεκκίνηση του βενζινοκινητήρα.

Στην πράξη, ο κινητήρας του Jeep Renegade e-Hybrid ξεχωρίζει με την πολιτισμένη λειτουργία του. Στο πάτημα του γκαζιού η επιτάχυνση είναι έντονη, ενώ οι αλλαγές των σχέσεων είναι ραφιναρισμένες και ομαλές. Μάλιστα, τα 100 χλμ./ώρα ο οδηγός τα βλέπει στο κοντέρ σε 9,7 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική αγγίζει τα 191 χλμ./ώρα.

Το σημαντικό όμως είναι ότι ο βασικός ηλεκτροκινητήρας κινεί από μόνος του το Renegade στις εκκινήσεις, στα φανάρια ή στο παρκάρισμα/ξεπαρκάρισμα. Προφανώς, αυτό έχει ως αποτέλεσμα, η κατανάλωση να είναι σε χαμηλά επίπεδα, με την Jeep να ανακοινώνει μόλις 5,7 λτ./100 χλμ., κάτι που το διαπιστώσαμε και στην πράξη, με μία ελάχιστη απόκλιση (6,1 λτ./100 χλμ.).

Το Jeep Avenger είναι το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2023»

Αυθεντικό και… ορθόδοξο Jeep σε κάθε διαδρομή

Το Jeep Renegade e-Hybrid ενθουσιάζει σε κάθε είδους διαδρομή με την άνεση και την ασφάλεια που προσφέρει. Επιπλέον, χάρη στην ηλεκτρική κίνηση του Jeep Renegade e-Hybrid, ο θόρυβος από την κύλιση είναι μειωμένος, στοιχείο που προάγει την άνεση. Η ανάρτηση προσφέρει εξαιρετικό κράτημα, με τις κλίσεις στις στροφές να είναι λογικές για τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Το τιμόνι έχει ικανοποιητική αίσθηση, είναι άμεσο και παρέχει την απαιτούμενη πληροφόρηση. Τέλος, τα φρένα είναι δυνατά και συμπληρώνουν την ασφάλεια που νιώθει ο οδηγός του Jeep Renegade e-Hybrid.

Εν κατακλείδι, το Jeep Renegade e-Hybrid συμπληρώνει ιδανικά τη γκάμα της Jeep. Μυώδες, τεχνολογικά προηγμένο, αποδοτικό και με πλούσιο εξοπλισμό, το Renegade e-Hybrid ταιριάζει ιδανικά σε όσους αναζητούν την περιπέτεια, συνδυαστικά με σεβασμό στο περιβάλλον.

Όσο δε για την τιμή του; Θα χρειαστούν 29.400 ευρώ για την πληρέστατη έκδοση Limited της δοκιμής μας! Εμείς απλά να ευχηθούμε καλορίζικο και καλοτάξιδο, γιατί τα αξίζει και με το παραπάνω.

Φωτογραφίες: Δημήτρης Γράτσος

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!