Η Kia επεκτείνει τη σειρά υβριδικών οχημάτων

Η Kia ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να επεκτείνει τη σειρά υβριδικών μοντέλων, με αφορμή τις προκλήσεις που υπάρχουν σε ότι αφορά τα ηλεκτρικά.

Ακούστε το άρθρο

Η παγκόσμια ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα αντιμετωπίζει προκλήσεις. Με βάση αυτό η Kia ανακοινώνει τα σχέδιά της για μια σειρά νέων υβριδικών μοντέλων, δίνοντας έμφαση σε μια στρατηγική στροφή για την ανταπόκρισή της στην αγορά. Η εταιρεία στοχεύει να λανσάρει 9 ηλεκτροκίνητα μοντέλα μέχρι το 2028, προβλέποντας ότι τα υβριδικά θα αποτελούν το 20% των πωλήσεών της μέχρι το 2030.

Η στρατηγική επέκτασης της Kia περιλαμβάνει την υβριδοποίηση σημαντικών σειρών μοντέλων σε παγκόσμιο επίπεδο. Μάλιστα, η νοτιοκορεάτικη μάρκα παραμένει σταθερή στον στόχο της να πουλάει ετησίως 1,6 εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2030.

Αύξηση των πωλήσεων των υβριδικών αυτοκινήτων

Παρά την αναγνώριση της επιβράδυνσης των πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων λόγω οικονομικών παραγόντων, της μείωσης των επιδοτήσεων και της ανεπαρκούς υποδομής φόρτισης, η Kia προβλέπει αξιοσημείωτη αύξηση των πωλήσεων υβριδικών αυτοκινήτων μέχρι το 2030. Πιο συγκεκριμένα, προβλέπει αύξηση από 14% το 2024 σε 20% παγκοσμίως, ενώ τα ηλεκτρικά οχήματα θα αντιπροσωπεύουν το 38% των πωλήσεων κατά την ίδια περίοδο.

Σε περιφερειακό επίπεδο, οι προβλέψεις για τις πωλήσεις αποκλίνουν σημαντικά. Η Kia προβλέπει ότι το 35% των πωλήσεών της στις ΗΠΑ και τον Καναδά θα είναι υβριδικά έως το 2030, σε αντίθεση με ένα μέτριο 12% στην ΕΕ. Στην Κορέα, τα υβριδικά είναι έτοιμα να ηγηθούν της αγοράς κατά 43%, ξεπερνώντας τα ηλεκτρικά οχήματα και τα οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Παράλληλα με την επέκταση των υβριδικών, η Kia δεσμεύεται να αναπτύξει υβριδικά συστήματα κίνησης επόμενης γενιάς. Στόχος της η ενίσχυση των επιδόσεων και της αποδοτικότητας καυσίμου. Αυτές οι εξελίξεις θα καλύψουν διάφορα τμήματα οχημάτων και θα ενσωματωθούν στις υπάρχουσες γραμμές παραγωγής για τη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας του κόστους και της ευελιξία.

Ο Ho Sung Song, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kia, επιβεβαιώνει τη δέσμευση της εταιρείας για βιώσιμες λύσεις κινητικότητας, δίνοντας έμφαση στην εξέλιξη της μάρκας προς καινοτόμες προσφορές EV, ευθυγραμμισμένες με τις απαιτήσεις της αγοράς.

Μεγαλύτερη γκάμα των ηλεκτρικών οχημάτων σχεδιάζει η Kia

Τέλος, να σημειώσουμε πως η Kia θα αυξήσει τη γκάμα ηλεκτρικών οχημάτων με 6 νέα μοντέλα μέχρι το 2026. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται αναβαθμίσεων των υφιστάμενων μοντέλων και της εισαγωγής ηλεκτρικών φορτηγών.

Πηγή: Autocar

 

abb_img