Η κοινοπραξία της RWE με τη ΔΕΗ

Η RWE Renewables και η ΔΕΗ Ανανεώσιμες φιλοδοξούν να επεκτείνουν τη συνεργασία τους σε περαιτέρω φωτοβολταϊκά έργα.

Ανακοινώθηκε σήμερα από την ΔΕΗ Ανανεώσιμες και την RWE Renewables η υπογραφή της συμφωνίας για τη δημιουργία κοινής επιχείρησης, μέσω της οποίας θα υλοποιηθούν έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα ισχύος έως 2 GW με δυνατότητα επέκτασης.

Τη συμφωνία υπέγραψαν ο Κωνσταντίνος Μαύρος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες και η Katja Wünschelτης RWE Renewables. Μάλιστα, η RWE με την συμφωνία αυτή μπαίνει στην ελληνική αγορά.

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες θα προσφέρουν εννέα φωτοβολταϊκά έργα συνολικής ισχύος έως 940 MW στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Αυτά θα τα δούμε εντός των ορίων του πρώην ανοικτού ορυχείου στο Αμύνταιο.

Η RWE Renewables εξασφάλισε μια σειρά φωτοβολταϊκών έργων παρόμοιου μεγέθους με σκοπό την ένταξή τους στην κοινοπραξία. Επιπλέον, θα έχει την πλειοψηφία (51%) των μετοχών στην κοινή εταιρεία.

Τα έργα σε προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης θα μπουν σε λειτουργία το 2023.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η RWE Renewables διαθέτει εκτεταμένο ιστορικό επιδόσεων και τεχνογνωσία στον τομέα της μηχανικής. Ακόμη, έχει γνώσεις της χρηματοδότησης, της κατασκευής και της λειτουργίας έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Επίσης, διαθέτει χαρτοφυλάκιο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με εγκατεστημένη ισχύ άνω των 9 GW. Τέλος, σήμερα κατασκευάζει φωτοβολταϊκές μονάδες συνολικής ισχύος 1,4 GW σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες διαθέτει βαθιά γνώση της ελληνικής αγοράς ενέργειας και ισχυρές σχέσεις με τους κυριότερους ενδιαφερόμενους φορείς. Τέλος,  παρέχει ισχυρή διαχείριση σε τοπικό επίπεδο.

Τονίζεται, ακόμη, ότι η RWE Renewables και η ΔΕΗ Ανανεώσιμες φιλοδοξούν να επεκτείνουν τη συνεργασία τους σε περαιτέρω φωτοβολταϊκά έργα, καθώς και σε νέες ευκαιρίες.

Αποκλειστικές εικόνες: Το CarsElectric στον μεγαλύτερο κόμβο φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα

ΔΕΗ: Η σημερινή ημέρα αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο

Ο Κωνσταντίνος Μαύρος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες δήλωσε:

«Η ΔΕΗ είναι ηγέτης στην ενεργειακή μετάβαση στη χώρα. Η εξωστρέφεια είναι ζωτικής σημασίας για τον μετασχηματισμό του ομίλου μας. Σε συνεργασία με ισχυρούς εταίρους, είμαστε σε καλό δρόμο για την επίτευξη των φιλόδοξων στόχων μας και τη χάραξη της δικής μας πράσινης συμφωνίας.

Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στο ταξίδι μας, καλωσορίζουμε την RWE στην Ελλάδα και προσβλέπουμε στην από κοινού ανάπτυξη έργων πρωτοφανούς κλίμακας στη χώρα».

RWE: Η Ελλάδα είναι μια πολλά υποσχόμενη αγορά ανάπτυξης

Η Katja Wünschel, ανέφερε από την πλευρά της:

«Ευρωπαϊκές συνεργασίες, όπως αυτή η συνεργασία μας με τη ΔΕΗ, είναι απαραίτητες για την υλοποίηση της ενεργειακής μετάβασης.

Η Ελλάδα είναι μια πολλά υποσχόμενη αγορά ανάπτυξης για εμάς, λόγω υψηλών επίπεδων ηλιακής ενέργειας και της σαφής προσήλωσής της στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας παγκοσμίως, θα συμβάλουμε σημαντικά με την εμπειρία και τις γνώσεις μας ώστε να διασφαλίσουμε ότι η συνεργασία αυτή θα είναι επιτυχής. Η ανάπτυξη νέων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αποτελεί σαφή προτεραιότητα/στόχο της RWE».

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!