Η Mercedes-Benz αποχωρεί από τη Ρωσία!

Η Mercedes-Benz αποσύρεται από τη Ρωσία και ανακοινώνει την πώληση των μετοχών της σε θυγατρικές και οικονομικές υπηρεσίες Ρώσου επενδυτή.

Η Mercedes-Benz, όπως και πολλές άλλες εταιρείες, θα αποχωρήσει από τη Ρωσία. Μάλιστα, η εταιρεία ανακοίνωσε την πώληση των μετοχών της σε θυγατρικές και οικονομικές υπηρεσίες Ρώσου επενδυτή. Συγκεκριμένα, η γερμανική φίρμα θα πουλήσει τις μετοχές στην αλυσίδα εμπορίας αυτοκινήτων Avtodom. Ανάλογη κίνηση πραγματοποιήσαν και άλλες εταιρείες αυτοκινήτων, όπως η Nissan, η Ford και η Renault.

Η νέα Mercedes-Benz GLC έφτασε στην Ελλάδα!

Η Mercedes-Benz στη Ρωσία

To Μάρτιο του 2022 η Mercedes-Benz ανέστειλε τη βιομηχανική της παραγωγή στη Ρωσία με σημαντικές συνέπειες στην οικονομική της θέση. Μάλιστα, σύμφωνα με τον CEO της γερμανικής φίρμας, η αποχώρηση από τη χώρα δεν θα επηρεάσει περαιτέρω την οικονομική θέση του ομίλου.

Παράλληλά, η αποχώρηση από τη Ρωσία δεν θα επηρεάσει ούτε τη μεταφορά του μεριδίου της ρωσικής βιομηχανίας φορτηγών Kamaz. Σύμφωνα με την πρόβλεψη, η Mercedes-Benz θα μεταφέρει το 15%, το οποίο διαθέτει στην Kamaz, στην Daimler Truck.

Τέλος, η μονάδα παραγωγής της Mercedes-Benz στο πάρκο Esipovo θα αλλάξει χέρια. Η Avtodom θα επιλέξει έναν διαφορετικό τεχνολογικό εταίρο για τη συνέχιση της λειτουργίας στις τοπικές εγκαταστάσεις παραγωγής.

Συνεργασία Mercedes-Benz και Microsoft!

Η περίπτωση της Nissan

Και η Nissan αποχώρησε από τη ρωσική αγορά. Η αποχώρηση της Nissan από τη Ρωσία προέκυψε μετά την αναστολή των δραστηριοτήτων της στη χώρα από τον περασμένο Μάρτιο. Μάλιστα, η έξοδος της φίρμας από τη χώρα σημαίνει αυτομάτως ζημιές ύψους 710 εκατομμυρίων ευρώ.

Αυτή είναι η νέα Mercedes-Benz EQE SUV!

Φεύγει και η Ford

Εκτός από τη Mercedes-Benz αποχώρησε από τη Ρωσία και η Ford. Συγκεκριμένα, η Ford πούλησε το 49% των μετοχών της στη Sollers Ford, η οποία εδρεύει στη Ρωσία. Ωστόσο, προκαλεί ενδιαφέρον η διατήρηση του δικαιώματος επιστροφής στη χώρα για 5 χρόνια. Αναλυτικότερα, η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα επαναγοράς του μεριδίου της, σε περίπτωση που αλλάξει η παγκόσμια κατάσταση.

Editorial