Αυτή είναι η νέα Mercedes-Benz EQE SUV!

Η Mercedes-Benz αποκάλυψε την SUV έκδοση της αμιγώς ηλεκτρικής EQE, η οποία κλέβει την παράσταση με τις τεχνολογικές της καινοτομίες.

Η νέα EQE SUV αποτελεί το πέμπτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Mercedes-Benz και το τέταρτο που χρησιμοποιεί την πλατφόρμα EVA2. Ουσιαστικά, το νέο SUV εντυπωσιάζει με την αυτονομία του και τις επιδόσεις supercar που διαθέτει. Επιπλέον, σύμφωνα με τη γερμανική φίρμα, το μοντέλο είναι ιδανική λύση για οικογενειάρχες, αφού αποτελεί μία από τις πιο ευρύχωρες επιλογές στην κατηγορία του.

Ένα Virtual Showcar από τη Mercedes-Benz!

Με ισχύ έως και 407 ίππους η Mercedes-Benz EQE SUV

Η νέα Mercedes-Benz EQE SUV αποτελεί τη μικρότερη έκδοση της EQS SUV. Συγκεκριμένα, έχει μήκος λίγο περισσότερο από 4,8 μέτρα, ύψος περίπου 1,6 μέτρα και πλάτος λίγο παραπάνω από 1,9 μέτρα. Ακόμη, το μεταξόνιο της φτάνει τα 3,03 μέτρα. Μία διαφορά σε σχέση με την GLE είναι η απουσία των τριών σειρών καθισμάτων και η  5θέσια διάταξη.

Mercedes-Benz A-Class: Υβριδική σε όλα της!

Το νέο μοντέλο θα κυκλοφορήσει αρχικά σε 3 εκδόσεις, την 350 Plus, την 350 4Matic και την 500 4Matic. Μάλιστα, η πρώτη διαθέτει στον πίσω άξονα έναν ηλεκτρικό κινητήρα απόδοσης 292 ίππων και 565 Nm ροπής, ενώ η δεύτερη διαθέτει 2 ηλεκτρικούς κινητήρες 765 Nm συνολικής ροπής. Τέλος, η τρίτη έκδοση διαθέτει 2 ηλεκτρικούς κινητήρες, οι οποίοι αποδίδουν συνδυαστικά ισχύ 407 ίππων και 858 Nm ροπής.

Παράλληλα, η αισθητική της εξωτερικής σχεδίασης είναι παρόμοια με αυτή των υπόλοιπων ηλεκτρικών SUV της Mercedes-Benz. Δηλαδή στρογγυλεμένη φιλοσοφία και απαλές γραμμές. Επιπλέον, ορισμένα στοιχεία του εξωτερικού είναι κοινά με αυτά της EQS, όπως το μαύρο πάνελ στη μάσκα και η LED γραμμή φωτισμού στο πίσω μέρος.

Mercedes-AMG EQE SUV: Πρεμιέρα στις 16 Οκτωβρίου

Αυτή είναι η νέα Mercedes-Benz EQE SUV!

Τι συμβαίνει στο εσωτερικό της;

Στα ενδότερα της Mercedes-Benz EQE SUV είναι εμφανής ο ψηφιακός χαρακτήρας του μοντέλου, ενώ ξεχωρίζουν 2 οθόνες. Η πρώτη είναι 12,3 ιντσών και λειτουργεί ως πίνακας οργάνων. Η δεύτερη ενσωματώνει το σύστημα MBUX, με διαγώνιο 12,8 ιντσών. Ακόμη, είναι προαιρετικά διαθέσιμη η Hyperscreen MBUX, μία ευρεία οθόνη που ενσωματώνει επιμέρους οθόνες υψηλής ανάλυσης.

Αυτή είναι η νέα Mercedes-AMG C63 S E Performance

Αυτή είναι η νέα Mercedes-Benz EQE SUV!

Την ίδια στιγμή, η Mercedes-Benz EQE SUV κυκλοφορεί με μία μπαταρία χωρητικότητας 90,6 kWh, η οποία προσφέρει αυτονομία 590 χιλιομέτρων. Ακόμη, φορτίζει σε ισχύ μέχρι 170 KW, η οποία αποδίδει 170 χιλιόμετρα αυτονομίας μέσα σε 15 λεπτά.

Rivian και Mercedes-Benz ετοιμάζουν ηλεκτρικά Van

Τέλος, η παραγωγή της Mercedes-Benz EQE SUV θα ξεκινήσει στο εργοστάσιο της Alabama, όπου θα δούμε και έκδοση από την AMG. Το νέο μοντέλο θα είναι διαθέσιμο στις αντιπροσωπείες μέσα στο 2023, ενώ η δεύτερη μέσα στο 2024.

abb_img
spot_img