Η Mercedes-Benz «ηλεκτρίζει» τη σειρά G-Wagen

Το «Little G» είναι ένα προσωρινό όνομα, που υποδηλώνει τη νέα ηλεκτρική προσθήκη της σειράς G-Wagen της Mercedes-Benz.

Η Mercedes-Benz ανακοινώνει την επέκταση της δημοφιλούς σειράς G-Wagen με την προσθήκη ενός νέου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλο εν ονόματι «Little G». Το εν λόγω off-roader, όπως υποδηλώνει το όνομά του, θα είναι μια μικρότερη έκδοση της τρέχουσας G-Class.

Την αποκάλυψη έκανε ο Διευθύνων Σύμβουλος της γερμανικής μάρκας, Ola Kallenius, ο οποίος το ανακοίνωσε επίσημα στην IAA Munich 2023. Η ονομασία Little G, είναι προσωρινή και όταν το μοντέλο φτάσει στην παραγωγή του θα αποκτήσει άλλο όνομα ως επίσημο.

Πιο συγκεκριμένα, το Little G δεν θα αποτελεί μόνο μια συμπαγή εκδοχή του κλασικού G-Wagen. Θα είναι επίσης μια ηλεκτρική εναλλακτική λύση, χρησιμοποιώντας την τελευταία τεχνολογία EV της Mercedes-Benz. Σύμφωνα με την εταιρεία, το Little G θα προσφέρει επίπεδα πολυτέλειας εκτός δρόμου, ενώ παράλληλα εξαλείφει τις εκπομπές ρύπων.

Mercedes-Benz EQG: Χορεύοντας στο Las Vegas

Πως θα μοιάζει το Mercedes-Benz Little G;

Σε ότι αφορά την εμφάνιση, το Little G θα διατηρεί τα χαρακτηριστικά του G-Class, αλλά σε μικρότερο μέγεθος. Ειδικότερα, θα διαθέτει πλαστική επένδυση στην μπροστινή όψη, καθώς επίσης και τον πίσω προφυλακτήρα. Μάλιστα, αναμένεται να προσφέρει ενισχυμένη αντοχή για εκτός δρόμου περιπέτειες, διαθέτοντας πλάκες ολίσθησης και γάντζους για ρυμούλκηση.

Επιπλέον, το Little G θα χρησιμοποιεί την πιο πρόσφατη συμπαγή Mercedes Modular Architecture (MMA), παρέχοντας ηλεκτρική κίνηση με δυνατότητα φόρτισης 800 volt και εμβέλεια κοντά στα 300 μίλια. Δηλαδή, 482 χιλιόμετρα περίπου. Σχετικά με πληροφορίες για τη μπαταρία αλλά και τον ηλεκτρικό κινητήρα δεν γνωρίζουμε κάτι περισσότερο.

Mercedes-Benz: Οι πωλήσεις ηλεκτρικών το 2023

Θα το δούμε τέλος του 2026 (;)

Τέλος, η παραγωγή του Mercedes-Benz «Little G» απέχει ακόμη, σύμφωνα με αναλυτέςθα ξεκινήσει προς τα τέλη του 2026. Η παραγωγή του θα λάβει χώρα στο εργοστάσιο της μάρκας Kecskemet στην Ουγγαρία, εκεί που κατασκευάζει και όλα της τα συμπαγή αυτοκίνητα.

Ως προς την τιμή, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 55.000 δολάρια έως 65.000 δολάρια, καθιστώντας το σχετικά προσιτό για τους λάτρεις της περιπέτειας και της ηλεκτρικής κίνησης.

Αναμένουμε τα νεότερα.

 

Πηγή: Motor1

abb_img
spot_img