Η Mercedes-Benz παρουσίασε τη νέα Maybach EQS

Ακούστε το άρθρο

Η Mercedes-Benz παρουσίασε τη νέα Maybach EQS, η οποία έχει τη μορφή ενός ηλεκτρικού SUV.

Διαβάστε επίσης: Η Tesla εξετάζει το ενδεχόμενο να δημιουργήσει EV… χωρίς τιμόνι το 2023

Πριν από την έναρξη της IAA Mobility, η Mercedes-Benz πραγματοποίησε μια συνέντευξη Τύπου, η οποία περιείχε πολλές ανακοινώσεις σχετικά με τα ηλεκτρικά της οχήματα. Μία από αυτές ήταν η αποκάλυψη της νέας Maybach EQS.

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο Mercedes-Maybach EQS

Mercedes-Maybach EQS

Η Mercedes είχε και προηγουμένως ανακοινώσει τις προθέσεις της να φέρει στην αγορά μια έκδοση SUV του ηλεκτρικού sedan της EQS μέσα στο επόμενο έτος.

«Με το EQS, η Mercedes-Maybach παρέχει μια σαφή ιδέα για το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της συγκεκριμένης σειράς της πολυτελούς μάρκας. Το πρωτότυπο SUV βασίζεται στην αρθρωτή αρχιτεκτονική για πολυτελή και λειτουργικά ηλεκτρικά οχήματα της Mercedes-Benz σε ένα μέλλον χωρίς εκπομπές ρύπων».

mercedes ecar

Οι φιλοδοξίες για την κατηγορία υψηλών προδιαγραφών στον τομέα της ηλεκτρικής κινητικότητας

 

Ο Philipp Schiemer, επικεφαλής του Top End Vehicle Group της Mercedes-Benz AG και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Mercedes-AMG GmbH, σχολίασε την ανακοίνωση ως εξής: «Το Mercedes-Maybach EQS αντιπροσωπεύει τη μετάβαση της πολυτελούς μάρκας σε ένα πιο προοδευτικό, αμιγώς ηλεκτρικό μέλλον. Το πρωτότυπο αυτοκίνητο αποτελεί την απόδειξη στο ότι η υπερσύγχρονη τεχνολογία ηλεκτρικής κινητικότητας και η ψυχαγωγία που προσφέρει το MBUX Hyperscreen συνδυάζονται τέλεια με τη χαρακτηριστική δεξιοτεχνία της Maybach και το εξαιρετικό εσωτερικό.

Αυτός ο συνδυασμός που δίνει έμφαση σε κάθε λεπτομέρεια δημιουργεί ένα αυτοκίνητο που προσφέρει μια μοναδική εμπειρία. Με το μελλοντικό αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της σειράς SUV, επεκτείνουμε τις φιλοδοξίες μας για την κατηγορία υψηλών προδιαγραφών στον τομέα της ηλεκτρικής κινητικότητας».

Mercedes-Maybach EQS

Όσον αφορά στις προδιαγραφές, η Mercedes δεν έχει κυκλοφορήσει σχετικές πληροφορίες, αλλά δεδομένου ότι βασίζεται στο Mercedes-Benz EQS SUV, αναμένεται ότι το όχημα θα διαθέτει το ίδιο σύστημα μετάδοσης: μπαταρία 108 kWh για μεγαλύτερη αυτονομία 650 χιλιομέτρων και τετρακίνηση διπλού κινητήρα.

Διαβάστε επίσης: Tesla Model 3: Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που πέρασε τις 1 εκατομμύριο πωλήσεις

Το συγκεκριμένο concept, όπως όλα δείχνουν, σύντομα θα φτάσει στο επίπεδο της παραγωγής, ενώ η Mercedes έχει ανακοινώσει ήδη τα σχέδια της σχετικά με ένα SUV EQS που θα κυκλοφορήσει μέσα στο επόμενο έτος.

abb_img