Η Mercedes θα παρουσιάσει την EQE στο Σαλόνι Αυτοκινήτου IAA στο Μόναχο

Από την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου η Διεθνής Έκθεση  Αυτοκινήτου (IAA) θα πραγματοποιηθεί, για πρώτη φορά μετά από 70 χρόνια διεξαγωγής του στη Φρανκφούρτη, στο Μόναχο.

Τα κύρια θέματα της έκθεσης IAA MOBILITY 2021 θα είναι κυκλική οικονομία, βιωσιμότητα και αστική κινητικότητα.

Οι εκθέτες θα παρουσιάσουν τις τελευταίες καινοτομίες τους και θα συζητήσουν για την κινητικότητα του μέλλοντος με επαγγελματίες του εμπορίου και μέλη του κοινού.

Στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου, η Daimler έχει προγραμματίσει να παρουσιάσει οκτώ νέα μοντέλα, πέντε εκ των οποίων θα είναι ηλεκτρικά.

Από τις παρουσιάσεις των πέντε ηλεκτρικών μοντέλων, αυτή που ξεχωρίζει είναι η νέα ηλεκτρική E-Class, η αντίστοιχη EQE, καθώς και η ευρωπαϊκή πρεμιέρα ενός ήδη γνωστού ηλεκτρικού μοντέλου.

Δύο χρόνια μετά την παρουσίαση της EQS, στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου το 2019 στη Φρανκφούρτη, το μικρότερο μοντέλο EQE θα παρουσιαστεί στο φετινό Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Μόναχο.

Διαβάστε περισσότερα: Η απροσδόκητη ομορφιά του εσωτερικού της νέας Mercedes EQS

Και τα δύο οχήματα, η EQS και η EQE, μοιράζονται την ίδια EVA πλατφόρμα, η οποία είναι σχεδιασμένη για ηλεκτρικά οχήματα.

Εκτός από τις δύο teaser φωτογραφίες που έχει δώσει στη δημοσιότητα η Daimler, τις οποίες αναδημοσιεύουμε κι εμείς εδώ, λίγα έχουν γίνει γνωστά για την EQE.

Από αυτό που διακρίνουμε, εξετάζοντας τις στουντιακές φωτογραφίες, ξεχωρίζει η κυρτή οροφή όπως στην EQS, με τη διαφορά ότι μοιάζει λίγο μικρότερη σε μήκος.

Επίσης, στην ίδια φωτογραφία, ξεχωρίζει η λεπτή γραμμή που συνδέει τα πίσω φωτιστικά μέρη.

Mercedes-EQ. The new EQE is about to make its world premiere.

Στη δεύτερη φωτογραφία, στην οποία βλέπουμε το εσωτερικό της EQE, το βλέμμα μαγνητίζει η μεγάλη οθόνη στην κεντρική κονσόλα, η Hyperscreen, για την οποία επίσης, δεν έχουν γίνει πολλά στοιχεία γνωστά.

Mercedes-EQ. The new EQE is about to make its world premiere

Το μήκος της γυάλινης επιφάνειας στην EQS, πίσω από την οποία εμφανίζονται οι οθόνες που παρέχουν τις πληροφορίες στον οδηγό, είναι 1,41 μέτρα.

Η EQS θα είναι διαθέσιμη με δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν 245 κι έναν 385 kW. Οι μπαταρίες θα έχουν χωρητικότητα 90 και 107.8 kWh.

Εκτός της EQE, η Daimler σχεδιάζει, επίσης, να παρουσιάσει ένα νέο ηλεκτρικό luxury sedan από τη Mercedes-AMG, καθώς κι ένα ηλεκτρικό concept car της Mercedes-Maybach.

Πιθανόν, το πολυτελές saloon της AMG να είναι η AMG εκδοχή της EQS, η οποία συζητείται αρκετά τον τελευταίο καιρό.

Επίσης, αναφερθήκαμε και στην ευρωπαϊκή πρεμιέρα ενός ήδη γνωστού ηλεκτρικού μοντέλου.

Αυτό δεν είναι άλλο από το νέο EQB, το οποίο η Mercedes παρουσίασε τον Απρίλιο στην Κίνα, στο Shanghai Auto Show.

Το ηλεκτρικό SUV EQB μπορεί να θεωρηθεί ένα «πρακτικότερο» EQA, το οποίο θα μπορεί να είναι και επταθέσιο.

Τέλος, η Smart θα παρουσιάσει και αυτή ένα νέο μοντέλο το οποίο θα είναι ένα preview της επόμενης γενιάς αυτοκινήτων της εταιρείας.

Μάλιστα, όπως έχει γίνει γνωστό, δεν θα είναι ένα μικρό αυτοκίνητο, αλλά ένα compact SUV. Άλλωστε, να μην ξεχνάμε πως, πλέον, η Smart δεν είναι μια αμιγής  μάρκα της Daimler, αλλά είναι σε συνεργασία με την κινεζική Geely, που σημαίνει πως κάποια οχήματα, μελλοντικά, θα κατασκευάζονται στην Κίνα.

Εν κατακλείδι, με την EQE, την AMG BEV, το ηλεκτρικό concept της Maybach και την ευρωπαϊκή πρεμιέρα της EQB, η Daimler αναφέρθηκε μόνο στα τέσσερα από τα πέντε ηλεκτρικά οχήματα που θα κάνουν πρεμιέρα στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου (IAA) του Μονάχου.

Διαβάστε περισσότερα: Η Mercedes επενδύει περισσότερα από 40 δισ. ευρώ στην ηλεκτροκίνηση έως το 2030

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!