Η Michelin καινοτομεί… με άλλον αέρα!

Ελαστικά χωρίς αέρα ετοιμάζεται να λανσάρει η Michelin ύστερα από πολλές δοκιμές, ενώ ήδη έχει βρεθεί το πρώτο μοντέλο που θα τα «φορέσει».

Ακούστε το άρθρο

Η Michelin προχωράει σε μία εντυπωσιακή καινοτομία, κατασκευάζοντας ελαστικά αυτοκινήτων τα οποία δεν χρειάζονται αέρα. Ο λόγος για το καινοτόμο προϊόν με την ονομασία Unique Puncture-proof Tire System (Uptis).

Το συγκεκριμένο ελαστικό που θα κατασκευάζει η γαλλική εταιρία Michelin, είναι το πρώτο που βγαίνει κανονικά στην αγορά. Όσον αφορά την κατασκευή του, έχουμε ένα κράμα καουτσούκ και γυαλιού.

To Nissan Leaf με το απαραίτητο φρεσκάρισμα

Η Michelin καινοτομεί… με άλλον αέρα!

Αναλυτικότερα, το ελαστικό αντί για αέρα θα φέρει ακτίνες από καουτσούκ και ενισχυμένης ρητίνης, ενώ το κεντρικό τμήμα θα είναι από αλουμίνιο. Παράλληλα υιοθετεί μια τεχνολογία πολλαπλών στρωμάτων αντί για αέρα στο εσωτερικό του.

Σημαντικό πλεονέκτημα είναι η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του, καθώς διαρκεί πολύ περισσότερο από τα συμβατικά λάστιχα. Τέλος, το βάρος του δεν αλλάζει από αυτό ενός συμβατικού ελαστικού. Η έλλειψη ρεζέρβας, η οποία είναι… αχρείαστη, συνεισφέρει στη συνολική μείωση του βάρους.

Η Michelin καινοτομεί… με άλλον αέρα!

Jeep e-Hybrid: Μια νέα εμπειρία οδήγησης!

Η Michelin, έχει υποβάλλει 50 αιτήσεις για την χορήγηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας.

Ένα ακόμη πλεονέκτημα των ελαστικών αυτών είναι η κατασκευή τους από υλικά φιλικά προς το περιβάλλον. Αυτό συμβαίνει καθώς δεν απελευθερώνουν επικίνδυνα μικροπλαστικά σωματίδια, που είναι επικίνδυνα για το περιβάλλον αλλά και για τον άνθρωπο.

Toyota: Νέο χειροκίνητο κιβώτιο για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Το Chevrolet Bolt είναι το πρώτο μοντέλο που θα τα φορέσει

Η Michelin καινοτομεί… με άλλον αέρα!

Το πρώτο μοντέλο παραγωγής που θα φορέσει τα συγκεκριμένα ελαστικά είναι το Chevrolet Bolt. Ο λόγος είναι ότι η γαλλική εταιρεία ελαστικών τα εξέλιξε σε συνεργασία με την General Motors. Οι δοκιμές διήρκησαν δέκα χρόνια μέχρι να τελειοποιηθούν.

Το ηλεκτρικό θα κυκλοφορήσει το 2025 με τη νέα γενιά Bolt που ενδεχομένως θα έχει διαφορετική ονομασία.

abb_img