Η Mitsubishi ετοιμάζει «ηλεκτρική» αντεπίθεση

Η Mitsubishi σχεδιάζει την επάνοδό της στην παγκόσμια αγορά, με μία σειρά από νέα μοντέλα και στο επίκεντρο την ηλεκτροκίνηση.

Η Mitsubishi ετοιμάζει νέα μοντέλα και δυναμική επάνοδο, μετά από μία περίοδο κατά την οποία τηρούσε μία σχετική σιγή ιχθύος! Πιο συγκεκριμένα, μέσα στα επόμενα 5 χρόνια θα παρουσιάσει 16 νέα μοντέλα, στην πλειοψηφία τους υβριδικά, καθώς και αμιγώς ηλεκτρικά.

Προφανώς, η ιαπωνική φίρμα προετοιμάζει την αντεπίθεση της, ως μέλος της συμμαχίας με τις Renault και Nissan. Μάλιστα, το νέο Mitsubishi ASX που είδαμε στα τέλη του 2022, είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα της εν λόγω… επιλογής.

Αποκάλυψη τώρα για το νέο Mitsubishi ASX!

Με ξεκάθαρο φόντο την ηλεκτροκίνηση

Η ιαπωνική φίρμα ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε ηλεκτροκίνητα οχήματα και παραγωγή μπαταριών έως το 2030.

Στο επίκεντρο της επένδυσης αυτής είναι η ηλεκτροκίνηση. Στόχος της εταιρείας είναι, το 50% των οχημάτων που θα πουλάει παγκοσμίως να είναι αμιγώς ηλεκτρικά. Επιπλέον, τo 2035 θα πουλάει αποκλειστικά ηλεκτρικά μοντέλα.

Ουσιαστικά, η Mitsubishi σχεδιάζει την επέκταση των ηλεκτρικών μοντέλων της στις αγορές της Βόρειας Αμερικής και της Ευρώπης. Φυσικά, έχοντας τη βοήθεια των Γάλλων και Ιαπώνων συμμάχων της.

Έρχεται η εξηλεκτρισμένη εποχή του Mitsubishi ASX

Η Mitsubishi ετοιμάζει «ηλεκτρική» αντεπίθεση

Με αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα η Mitsubishi μέχρι το 2028

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Mitsubishi, Takao Kato, παρουσίασε αναλυτικά το νέο μεσοπρόθεσμο σχέδιο της εταιρείας, με τα 16 νέα μοντέλα.

Το εν λόγω σχέδιο εστιάζει σε μεγάλο βαθμό στην ηλεκτροκίνηση, εξασφαλίζοντας τη χρηματοδότηση για την κυκλοφορία 9 νέων ηλεκτροκίνητων μοντέλων, εκ των οποίων τα 4 θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά. Ωστόσο, τα υπόλοιπα 7 θα περιλαμβάνουν κινητήρα εσωτερικής καύσης με ηλεκτρική υποβοήθηση.

Mitsubishi: Η Ralliart επιστρέφει και «καλλωπίζει» τέσσερα μοντέλα!

Μάλιστα, σε αυτά περιλαμβάνονται ένα συμπαγές και ένα μεγάλο MPV, ένα 7θέσιο SUV, ένα Pick-Up, καθώς και ένα Crossover βασισμένο στο πρωτότυπο XFC. Ακόμη, θα δούμε 2 μικρά αυτοκίνητα (kei cars), τα οποία προορίζει για την ιαπωνική αγορά.

Τέλος, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, σε ότι αφορά τα ηλεκτρικά μοντέλα, μεταξύ αυτών ξεχωρίζει ένα μεσαίο SUV και ένα Pick-Up.

Editorial