Η Momentum Dynamics αναπτύσσει επαγωγική φόρτιση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Μέχρι στιγμής, η εταιρεία είχε επικεντρωθεί στην ασύρματη φόρτιση ηλεκτρικών λεωφορείων και φορτηγών, πλέον όμως η εταιρεία διαμορφώνει συστήματα επαγωγικής φόρτισης και για επιβατικά αυτοκίνητα

Ακούστε το άρθρο

Η αμερικανική εταιρεία Momentum Dynamics, η οποία ειδικεύεται στα συστήματα επαγωγικής φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα, επεκτείνει τις δραστηριότητές της στον τομέα των επιβατικών αυτοκινήτων.

Μέχρι στιγμής, η εταιρεία είχε επικεντρωθεί κυρίως στην ασύρματη φόρτιση ηλεκτρικών λεωφορείων και φορτηγών. Πλέον όμως η εταιρεία διαμορφώνει συστήματα επαγωγικής φόρτισης για επιβατικά αυτοκίνητα και επίσης σχεδιάζει να επεκταθεί και γεωγραφικά.

Νέα έργα επαγωγικής φόρτισης αλλά και γεωγραφική ανάπτυξη για την Momentum Dynamics

Σύμφωνα με την Momentum Dynamics, αυτή τη στιγμή προχωρά με «ένα ταχέως αναπτυσσόμενο χαρτοφυλάκιο επιτυχημένων έργων επαγωγικής φόρτισης EV υψηλής απόδοσης» στις ΗΠΑ.

Στην Ευρώπη, η εταιρεία συμμετέχει μεταξύ άλλων σε ένα έργο στο Όσλο. Η αμερικανική εταιρεία δικαιολογεί την επέκταση των δραστηριοτήτων στον τομέα των επιβατικών αυτοκινήτων “ως απάντηση στην επιτάχυνση της παγκόσμιας ζήτησης των πελατών για αυτόματη ασύρματη φόρτιση ιδιωτικών επιβατικών αυτοκινήτων, ιδιαίτερα σε πολυτελή τμήματα και υπηρεσίες ταξί υψηλής χρήσης επεκτείνοντας το παγκόσμιο αποτύπωμά της και τις προσφορές προϊόντων της”.

Momentum Dynamics

Επιπλέον, αυξάνεται η ανάγκη για επαγωγική φόρτιση αυτόνομων οχημάτων. Ωστόσο, η Momentum Dynamics δεν υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες σχετικά με την επέκταση της προσφοράς προϊόντων της σε αυτόν τον τομέα.

Όσον αφορά τη γεωγραφική επέκταση της στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, η εταιρεία ανακοινώνει ότι έχει διορίσει τον John Holland ως νέο εμπορικό διευθυντή για αυτές τις δύο περιοχές.

Ο John Holland προηγουμένως ηγήθηκε της συνεργασίας της Jaguar Land Rover με την Waymo, την εταιρεία αυτόνομης οδήγησης της Google. Στη Momentum, ο διευθυντής αναμένεται να επεκτείνει τις δραστηριότητες ασύρματης φόρτισης της εταιρείας εκτός των ΗΠΑ και να δημιουργήσει νέες συνεργασίες στον τομέα των επιβατικών αυτοκινήτων.

Η τεχνολογία ασύρματης φόρτισης της Momentum Dynamics δοκιμάζεται στις ΗΠΑ σε συνεργασία, μεταξύ άλλων, με την GreenPower και την Link Transit.

To «momentum» της υποδομής για την ασύρματη φόρτιση των λεωφορείων

Τον Απρίλιο του 2018, η Momentum Dynamics είχε θέσει σε λειτουργία το πρώτο σύστημα ασύρματης φόρτισης για ηλεκτρικά λεωφορεία με χωρητικότητα φόρτισης 200 kW. Στη συνέχεια, η Link Transit παρήγγειλε επίσης συστήματα με χωρητικότητα φόρτισης έως 300 kW.

Στο έργο του Όσλο για την επαγωγική φόρτιση ηλεκτρικών ταξί, η ισχύς φόρτισης δεν είναι τόσο υψηλή (απόδοση από 50 έως 75 kW). Με χρόνο στάσης από έξι έως οκτώ λεπτά και μέση ισχύ φόρτισης 50 kW, επαναφορτίζονται μεταξύ 5 και 6,5 kWh – κάτι που επαρκεί για σύντομες διαδρομές με ταξί στο κέντρο της πόλης, ενώ κάθε φορά που το ταξί επιστρέφει στη στάση ταξί, επαναφορτίζεται.

abb_img