Η NASCAR επιλέγει την ABB ως συνεργάτη ηλεκτρικής κινητικότητας

Η αμερικανική ένωση μηχανοκίνητου αθλητισμού NASCAR, ανακοίνωσε μια συνεργασία με τον κατασκευαστή υποδομής φόρτισης ABB

Ακούστε το άρθρο

Η αμερικανική ένωση μηχανοκίνητου αθλητισμού NASCAR ανακοίνωσε μια συνεργασία για την ηλεκτρική κινητικότητα, με τον τεχνολογικό όμιλο και τον κατασκευαστή υποδομής φόρτισης ABB. Το πρώτο απτό αποτέλεσμα της συμμαχίας, είναι το πρωτότυπο ενός ηλεκτρικού αγωνιστικού αυτοκινήτου, με μέγιστη ισχύ έως και 1.360 PS.

Η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών, στοχεύει στη «δημιουργία στρατηγικών ευκαιριών για ηλεκτροκίνηση στο άθλημα, συμπεριλαμβανομένων των αγωνιστικών οχημάτων, της υποδομής ηλεκτροκίνησης και της ενεργειακής εκπαίδευσης», σύμφωνα με την αμερικανική θυγατρική, του ελβετικού τεχνολογικού ομίλου ABB. Οι συνεργάτες, παρουσίασαν το πρωτότυπο που δημιουργήθηκε από κοινού στον αγώνα NASCAR Chicago Street Race 2024. Η Chevrolet, η Ford και η Toyota συμμετείχαν επίσης στην ανάπτυξη του πρωτοτύπου.

Σύμφωνα με την ABB, το όχημα είναι ένα δοκιμασμένο σε αγώνες, ηλεκτροκίνητο στοκ αυτοκίνητο, με τρεις κινητήρες και μέγιστη ισχύ 1.360 PS, ενώ μία μονάδα βρίσκεται μπροστά και δύο πίσω. Μια υγρόψυκτη μπαταρία 78 kWh τροφοδοτεί το ρυθμιζόμενο σύστημα μετάδοσης κίνησης. Τα ελαστικά είναι ειδικά σχεδιασμένα ελαστικά τύπου Goodyear Racing Eagle. Επιπλέον, το αναγεννητικό φρενάρισμα, μετατρέπει την κινητική ενέργεια σε ηλεκτρική ενέργεια, καθιστώντας το αυτοκίνητο ιδανικό για διαδρομές δρόμου και μικρές οβάλ διαδρομές.

Η ABB θα γίνει επίσης ιδρυτικός εταίρος του «NASCAR Impact», μιας πλατφόρμας για την προώθηση πρωτοβουλιών βιωσιμότητας, στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο στόχος είναι η NASCAR να μειώσει το δικό της αποτύπωμα άνθρακα στο μηδέν, μέχρι το 2035. Έχοντας αυτό κατά νου, η ABB θα βοηθήσει επίσης την ένωση να ηλεκτριστεί και εκτός πίστας.

«Η ABB είναι πρωτοπόρος στην τεχνολογία στον τομέα της ηλεκτροκίνησης και του αυτοματισμού και βοηθάμε τους πελάτες παγκοσμίως, να βελτιστοποιήσουν, να εξηλεκτρίσουν και να απελευθερώσουν τις δραστηριότητές τους», δήλωσε ο Ralph Donati, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της ABB. «Ο στόχος της συνεργασίας μεταξύ της NASCAR, της ABB στις Ηνωμένες Πολιτείες και της βιομηχανίας NASCAR, είναι να ωθήσει τα όρια της τεχνολογίας της ηλεκτροκίνησης».

«Δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη στιγμή για να ανακοινώσουμε τον πρώτο μας συνεργάτη IMPACT από ό,τι παράλληλα με το ντεμπούτο, του πρωτότυπου ηλεκτρικού μας οχήματος, στον αγώνα δρόμου του Σικάγο», δήλωσε ο Eric Nyquist, Senior Vice President και Chief IMPACT Officer της NASCAR. «Η ABB είναι ηγέτης του κλάδου και θα βοηθήσει στις προσπάθειες, για την απαλλαγή από τις «ανθρακούχες» δραστηριότητές μας, καθώς επιδιώκουμε την επίτευξη μηδενικών λειτουργικών εκπομπών κατά την επόμενη δεκαετία».

 

abb_img