Η νέα Alpine A4810 κινείται με υδρογόνο!

Την Alpine A4810 που κινείται με υδρογόνο, παρουσίασαν σπουδαστές του «Istituto Europeo di Design» (IED), ως το μέλλον της αυτοκίνησης.

Η Alpine A4810 είναι ένα διθέσιο supercar που καταναλώνει υδρογόνο, όπως το φαντάστηκαν οι σπουδαστές του Istituto Europeo di Design (IED).

Πιο συγκεκριμένα, η ιδέα είναι αποτέλεσμα συνεργασίας της γαλλικής εταιρείας με 28 σπουδαστές του πανεπιστημίου του Τορίνο. Οι σπουδαστές που πήραν μέρος στο project χρησιμοποίησαν 3D μοντέλα δημιουργώντας ένα αυτοκίνητο που αποτελεί μία πρόταση για το 2035.

Renault Group: Η οικονομική λύση στις καθημερινές μετακινήσεις

To Α4810 διαθέτει αναλογίες hypercar, μήκος 5.091 μ., πλάτος 2.010 μ., ύψος 1.055 μ. και μεταξόνιο 2.717 μ., ήτοι 107 ίντσες. Επιπλέον, διαθέτει ογκώδεις τροχούς που κάνουν τα εμπρός και τα πίσω φτερά να έχουν προστεθεί έξω από το αμάξωμα.

Το αμάξωμα είναι χρώματος μπλε και έχει τεράστιες εισαγωγές αέρα και αεροδυναμικά τούνελ ενώ διαθέτει διαχύτη από ανθρακονήματα στην μπροστά αεροτομή. Στόχος της Alpine είναι να χρησιμοποιεί την αεροδυναμική όπως και τα μονοθέσια της F1. Οι κυρτές γραμμές είναι έντονες στο πίσω άκρο, με κατακόρυφα τα πίσω φώτα.

Τι συμβολίζει η ονομασία της Alpine A4810

Η ονομασία του A4810 παραπέμπει στην κορυφή των Άλπεων, Montblanc, με υψόμετρο 4.810 μέτρα. Είναι η υψηλότερη κορυφή της Ευρώπης, που χωρίζει την Ιταλία από τη Γαλλία. Η ονομασία είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα της γαλλικής φίρμας και του ιταλικού πανεπιστημίου.

Αυτό είναι το νέο Renault Austral!

Πλήρης εξηλεκτρισμός μέχρι το 2026

Η γαλλική Alpine, του ομίλου Renault, σκοπεύει να γίνει μια πλήρως ηλεκτρική αυτοκινητοβιομηχανία μέχρι το 2026. H ηλεκτρική γκάμα θα έχει το Alpine A5 Hot Hatch που έχει ως βάση το νέο Renault 5. Επιπλέον, το Alpine GT XOver Grand Tourer και την ηλεκτρική έκδοση της Alpine A110.

abb_img
spot_img